numai sa nu cadetzi in cea mai mare extrema, cea din mijloc unde se pacatuieshte mereu dar doar putzintel shi din toate pacatele avand shi iluzia ca nu pacatuim de loc, pe calea de mijloc, calea compromisului, calea nedesavarshirii ???:(:( care este cu totul altceva decat drepta socotintza care te duce intr-un loc pacatuind cat mai putzin pana sa ajungi acolo deci pare o cale de echilibru dar defapt este extrem de greu sa cazi in cat mai putzine pacate shi sa te pastrezi cat mai multa vreme curat, nepacatos, cu dragoste nefatzarnic shi nadejde in Dumnezeu, lucru care merge spre desavarshire spre desavarshirea fara limita spre infinita desavarshire.
dar nu avem voie ca shi creshtini-ortodocsi sa ne impreunam in zilele de post de peste an sau in marile sarbatori shi daca am reushi sa nu ne ispitim sa halim ca dobitoacele toata floarea ierbii ce ne starneshte simtzurile placute ale sufletului, nalucind spurcaciuni shi tanjind dupa fete-morgane shi muze ale inaltzimilor poetico-erotice atunci poate ca am reushi sa ne mai curatzim in miezul nostru egoist de pe gog shi magog deci n-ar fi bine sa ne depravam in niciosarbatoare sau sfanta Duminica de sambata seara pana luni dimineatza, asta pentru cine ishi ia jugul cel bun care are sarcina ushoara, jugul dat prin Hristos. Pentru cine nu, macar sa nu se afle in treaba shi sa-i incurce ca doar cu cei credincioshi, care cred shi plinesc, cu ashtia va birui Hristos, shi in ashtia va statornici imparatzia binelui, a iubirii curate shi a dreptatzii sfinte, a umilintzei shi smereniei dupa Hristos. :)
|