Razvan,vad ca te chinuie talentul rau de tot,mai sus parca puneai capat acestor polemmici,iar acum le conferi,nu doar amploare ci si o rautate pe care,se vede ca nu ti-o poti stapani.Eu cred ca este mult prea departe adevarata tendinta de a propovadui credinta adevarata,de aceasta atitudine a ta,"luciferica",sa te invrednicesc de propriile exprimari,care cred ca au exagerat mult prea mult in duhul credintei tale.
Si ma intreb,asa ca un simplu credincios "contemporan",ce este oare mai daunator pentru credinta,sa asculti de un schismatic,sau sa asculti de un ecumenist?Dilema,nu!Eu nu inteleg de ce va bateti cu pumnul in piept,aratand cu degetul la mucegaiul din partea cealalta,cand propria institutie religioasa,pe care o sustii nu doar ca prezinta un astfel de mucegai,dar si contamineaza tot mai mult in jur cu acest ecumenism,care a capatat forme din ce in ce mai politice si nicidecum,mistice.
Vorbeai de abaterea BOSVR de la credinta traditionala Apostolica,insa eu cred ca sustii aceasta teorie asa,doar evaziv,pentru ca daca ai rascoli temeiul ei,te-ai cam impotmoli in destule nereguli care se contrazic si in BOR,biserica oficiala.O marturie evidenta si care nu admite nici o justificare logica dpdv spiritual si dogmatic o reprezinta simplul fapt ca Postul Sfintilor Apostoli a fost aproape anulat,periodic.De ce?Pentru ca biserica oficiala a adus data Sf.Pasti odata cu serbarea acesteia pe stilul nou,tocmai pentru a nu iesi in evidenta printr-o astfel de eroare colosala,care nu se mai interfera cu Adevaratul Pasti,si semnificatia acestuia,astfel ca la iudei Hristos nici nu se rastignea,iar la Bor acesta si invia...dupa calendarul Iulian.Astfel,urmatorul post ce avea sa vina a suferit evidente modificari,fiindca lucrurile se succed si chiar trebuiesc determinate unele pe altele atunci cand este vorba de o randuire calendariostica.Iar aceasta traditie Apostolica pe care o aduci in vedere,nu admite post mai mic de 8 zile,si deci nu admite invrednicirea spre luarea sf.Impartasanii fara un post mai mic de 8 zile consecutive.Ceea ce in Bor,postul uneori tine si doar un weekend.Rusine!,rusine,caci daca mai ai si o activitatea a tranzitului intestinal,asa mai lenesa,te trezesti ca te-ai impartasit fara ca macar sa te cureti de hrana aceasta care indestuleaza,deseori peste masura.
Insa acesta este un subiect taboo,nimeni nu-l poate elucida cu precizie,fiindca turma stie doar sa urmeze...urmeaza scuze si aberatii,uneori cu iz de binecuvantare.
Sincer,eu am alte viziuni asupra credintei si nu ma afund in detalii teoretice,dar am citit si m-am informat,iar daca ar fi sa sustin pe cineva nu as sustine pe nimeni,fiindca toti suntem o apa si un pamant si ne-am pierdut in acest razboi teoretic despre religie,omitand inima si duhul care este singura ce o poate naste in realiateta.Inima pe care vad ca ti-ai incarcat-o cu dispune,cu dispret si nepasare fata de oameni...si atunci,dupa ce sa te cunosc ca ai pe Dumnezeu,fiindca mi-e teama de razboi,fie el si aparent benefic.Nu mai fi asa posnit,Razvan,daca tu chiar crezi in cuvintele "DOAMNE AJUTA!"...de la finalul postarii tale.
|