Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 31.10.2006, 10:55:50
euftalia euftalia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Orice exagerare este daunatoare! Si nu oricine are darul rugaciunii neincetate! Fiecare sa faca dupa putinta si dupa cum ii este chemarea! E absolut firesc ca un calugar sa se roage mai mult decat un mirean, pentru ca dispune de timp mai mult! Un mirean nu trebuie sa neglijeze celelalte datorii pentur a sta in rugaciune! De multe ori, faptele sunt o adevarata rugaciune! Insa rugaciunea ca si convorbire cu Dumnezeu este o sursa esentiala pentru zidirea sufleteasca!

Eu nu am folosit demoni la figurat, ci la concret! Ei nu vorbesc de demoni in mod simbolic, ci ca pe fiinte concrete! Sunt nenumarate scrierile acestea despre demoni! N-are rost sa traim cu gandul ca doar binele exista! Exista si o intrupare a raului! Hristos a alungat demoni la propriu! Insa nu trebuie sa ne speriem, Dumnezeu este Cel Care ne protejeaza!

Iti inteleg experienta! Proabil ca ai incercat sa iti depasesti masurile! NU in acatiste rezida experienta religioasa, ci in iubire asa cum ai spus! Iubirea este treapta cea mai inalta a trairii credintei noastre! Insa pana la trairea acestei trepte avem nevoie de rugaciune!

Uite aici un dialog interesant despre cumpatare. O viziune extraordinara, e vorba de echilibrul vietii crestine in contextul vietii noastre de zi cu zi!

http://www.nistea.com/Intampin1.html#Despre%20grijile
Site-ul www.nistea.com contine de altfel si alte scrieri ale Parintelui Teofil si multe alte lucruri interesante!

Sa cerem de la Dumnezeu echilibrul, chemarea la echilibru este de fapt chemarea noastra !
Multumesc pentru gandurile bune. In ceea ce priveste demonii concreti, or fi scrieri, dar nu uita ca sunt scrise de oameni, eu am mai scris si la alte rubrici, Iisus vorbea oamenilor pe intelesul lor cand zicea ca scoate demoni. Oamenii aceia asa zisi posedati erau fie epleptici, isterice sau schizofrenici, dar la vremea aceea nu erau cunostinrte medicale. Demonul nu intra in om cum nici ingerul nu intra in cineva, sunt persoane distincte.In randul ortodocsilor este o psihoza a posedatilor, americanii se tem de extraterestri spre exemplu, usor te poti autosugestiona cand ti se inoculeaza niste informatii. Sunt persoane care asista la exorcizari, dupa care se sugestioneaza ca nici ei nu suporta cele sfinte. Sigur ca boala nu este de la Dumnezeu. Iar despre faptul ca trebuie sa ne stapanim trupul este adevarat, dar tot o smerenie este sa ne cunoastem limitele.
Imi place insa raspunsul tau, este uman si inteligent, inca o data multumesc.
Reply With Quote