View Single Post
Vechi 09.05.2008, 18:31:24
Grigorie Grigorie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de Grigorie
Si eu sunt pentru ca femeile sa-si acopere capul in biserica. Am zis mai sus ca in spatele unui batic nu se ascunde neaparat o mare crestina, dar o femeie cu adevarat evlavioasa are capul acoperit. Cred ca o ajuta la rugaciune.
:) Chiar ma miram, Grigorie, cum de nu ai si tu o parere pe acest topic... si uite ca a venit si parerea!

Sf. Maria Egipteanca era evlavioasa sau nu?! in icoana care o infatiseaza, are ea capul acoperit sau nu?!
Sf. Maria Egipteanca este mai degraba o exceptie, ea nu a vietuit in lume (dupa ce s-a pocait). In plus ea nu avea la indemana batic (su nici alte haine), fiind complet izolata.

Asa cum am precizat, fondul e mai important decat forma. Nu m-as grabi sa judec o femeie din biserica pentru ca nu are batic. Dumnezeu stie mai bine ce este in inima ei. Cred ca responsabilitatea cade in seama femeii respective, sa fie impacata cu propria constiinta.

Daca un barbat are tendinta de a privi o femeie frumoasa, o femeie stie/simte cand este privita. Atunci cand este imbracata decent, femeia are constiinta impacata si se poate ruga cum se cuvine.
Reply With Quote