Am recitit Ancah,ceea ce ai scris,si mi se pare frumos si echilibrat,chiar daca treaba cu legea si tocmeala poate fi interpretata,mai ales cand legile sunt efectiv,inventate de terte persoane,care nu pot avea neaparat sustinere religioasa reala,ci mai degraba fictiva.
Iar daca spui ca in tinerete nu erai practicanta,inseamna ca nu te-ai ferit neaparat sa concepi prunci in post,ci pur si simplu s-a-ntamplat si deci nu stiu a cui poate fi considerat acest merit.Nici eu nu am conceput in post,si nici nu am conceput avort,si nici alt barbat afara de sotul meu,dar nu pot spune ca sunt perfecta,astfel incat sa-i judec pe cei care dintr-un motiv sau altul fac aceste lucruri,numai Dumnezeu le stie cugetul si viata,iar eu incerc sa-i privesc la fel ca pe mine,fiindca toti luptam cu viata,si intr-un fel sau altul platim propriile atitudini cu multa suferinta,suntem fragili si neputinciosi,traim intr-o lume care ne influienteaza inca din prima zi de viata,printre oameni care ne asupresc fizic si psihic,care ne coordoneaza,depindem unii de ceilalti,si deci,facem lucrurile impreuna,aproape intotdeauna impreuna.
Cand privesc neputinta omeneasca,ma umilesc si ma strange inima de suferinta,caci stiu ce-nseamna suferinta,si mai mult decat atat stiu ca ea poate avea forme extrem de urate si insuportabile,dar ne chinuim asa sa ne caram viata si simtirea de netagaduit din ea.Este adevarat,este nevoie de induhovnicire,este nevoie sa ne intoarcem spre simplitatea aceia care nu ne osandeste atat de mult,dar aceste cai sunt mult prea mult complicate de timp si-atatea scrieri intortocheate.Caci,se folos pentru un om cu neputinta de impotenta,ca se pretinde in abstinenta!,e absolut fara sens,de aceia calea este adaptata dupa fiecare in parte,si de aceia Dumnezeu nu va judeca niciodata ca oamenii,chiar daca acestia ai atribuie conceptiile Lui.Nu este asa,Dumnezeu e altfel,este de necuprins,asa cum nu putem cuprinde o lume intreaga,si nu o vom putea vre-odata percepe in totalitate,pentru ca suntem mici,mult prea mici...chiar si pentru pareri ce ne par sustinute de legi,si iar legi.
|