View Single Post
Vechi 09.05.2008, 22:05:44
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de volga
Nu sunt de acord cu transplantul de organe. Mi se pare sinistru si total lipsit de etica si de morala crestina sa astepti sa moara un om ca sa poti tu sa traiesti. Aici nu poate sa fie lucrarea lui Dumnezeu. Cat de crestineasca e lista de asteptare? Ce este o lista de asteptare? Sa astepti: CE?! Ca un om sa moara si tu sa-ti continui viata. Stiu ca BOR nu respinge ideea transplantului de organe, ba chiar este de acord cu aceasta <izbanda a stiintei> in anumite conditii. Nu inteleg de ce aceeasi BOR nu este de acord si cu fertilizarea <in vitro> ! E tot o joaca de-a Dumnezeu. Poate chiar mai putin AMORALA, pentru ca nu presupune o lista de morti pentru a obtine o viata. Este medicina ca moartea cerebrala este MOARTE? Moarte reala?
Intr-una din zile la un post TV plin de stiri minunate, erau intervievati niste oameni tristi, bolnavi, dependenti de dializa, care n-avusesera norocul?! sa fie compatibili cu rinichii unui nefericit faramat intr-un accident de masina. Unul dintre ei a spus: <ce sa fac, o sa mai astept, ma rog si eu lui Dumnezeu sa reusesc data viitoare>. Am intepenit. Voi chiar credeti ca Dumnezeu e in spatele acestei metode?
Pai, intr-un viitor, care nu este prea departe, se va ajunge poate si sa se inventarieze oamenii care au doua maini, in defavoarea acelora care din diverse cauze au ramas fara niciuna. Si se vor face liste de donatori de cate o mana. De ce sa ai doua maini, cand altul n-are macar una.
Daca pamantul a ajuns acum la capatul puterilor, este pentru ca oamenii s-au jucat de-a Dumnezeu. Si de aici toti am avut de pierdut.
Daca suntem de acord cu transplantul, si chiar il binecuvantam, (asa cum si cei care plecau la razboi erau binecuvantati<sa omoare oameni…in razboaiele drepte…cat de drept poate sa fie un macel?) de ce nu suntem de acord si cu clonarea. Sunt oameni atat de distrusi prin pierderea unei fiinte dragi, incat ar fi impacati cu ei insisi daca ar fi din nou cu fiinta draga, chiar si prin clonare. De ce nu suntem de acord si cu contraceptia? Nu e tot un joc de-a Dumnezeu?
Pai daca suntem de acord cu transplantul, de ce ar fi mai anticrestina medicina homeopata? (Am citit ceva tot aici pe site). De ce ar mai anticrestina reflexoterapia, sau acupunctura, sau presopunctura? De ce ar fi mai anticrestin tratamentul prin bioenergie? Ca toate aduc alinare, un anumit fel de alinare.
- e o diferenta intre invidia ca cineva are rinichi si altul nu are (seamana cu invidia omului bolnav pe cel sanatos), si lista de asteptare pentru transplant, la momentul cand va binevoi Dumnezeu sa moara cineva in accident. Si Dumnezeu chiar permite sa moara tineri in accidente, El stie de ce. Mie mi se pare ca ti-e greu sa accepti asta.
- tot ce stiinta descopera, eu sunt sigura ca Dumnezeu cunoaste- si permite.
- grea intrebare pentru Dumnezeu: de ce exista accidente? De ce exista maceluri? De ce au fost si exista razboi? - mie asta mi se pare ca nu intelegi tu. (nici eu, dar asta e!) Macar prin transplant, se transforma ceva sinistru, care oricum se intampla, in ceva folositor: sansa ca un om sa mai aiba zile- poate chiar zile de pocainta
- pamantul a ajuns la capatul puterilor, populatia imbatraneste, in loc sa moara (sa ne traiasca bunicii!),copiii nu mai mor pe capete ca pe vremea bunicilor, la nastere sau pana cand implinesc 1 an, pentru ca medicina a evoluat. Slava lui Dumnezeu!
- nu pune la un loc homeopatia cu bioenergia! Macar gandeste ca bioenergia o practica ce care isi descopera energii necunoscute in ei insisi, iar homeopatia o practica un medic care o invata.

Reply With Quote