Citat:
În prealabil postat de mirelat
Foarte frumoasa expunerea ta, Grigorie. Dar sunt oare sfintii infailibili? Eu cred ca nu, cazul mult dezbatutei probleme a acoperirii femeii in biserica. Am mai citit aici pe site, mai demult, un articol extras din Sf. Ioan Gura de Aur - care parca avea ca titlu "Cu ce femei trebuie sa ne casatorim". Si zicea acolo, printre altele, ca tu, barbate, invat-o pe femeia ta asta si asta si astalalta. De parca femeia era o dobitoaca si barbatul ei mare invatat! Nu pot decat sa ma gandesc ca acei barbati erau cam copti, ca sa nu zic tomnatici, si se insurau cu fete tinerele cam nestiutoare in general. Pentru ca este un fapt recunoscut ca de fapt fetele se maturizeaza mult mai repede decat barbatii - inclusiv la minte! - iar cum in ziua de azi la casatorie tinerii au cam aceeasi varsta va las sa deduceti voi cine pe cine invata, si cine pe cine asteapta sa mai creasca.
|
Desigur nimeni nu e infailibil, dar om cu mai putine greseli ca Sf Ioan Gura de Aur probabil ca nu exista. Sa nu uitam totusi ca se raporta la vremurile lui, cand femeile erau educate in casa( nu mergeau la scoli si invatau doar ce era necesar pt casa),cele cu copii mici nu mergeau la biserica si le povestea barbatul slujba.
In ceea ce priveste vremurile de azi, ai perfecta dreptate. Am comentat, doar, ca sa nu se inteleaga ca Sf Ioan Gura de Aur ar fi gresit, este poate cel mai remarcabil om care si astazi influenteaza oamenii si societatea. Traditia spune ca Sfantului Ioan Gura de Aur, Duhul Sfant ii dicta la urechea stanga ce trebuie sa scrie. Racla in care e tinut capul Sf Ioan Gura de Aur, are o usita mica la urechea stanga, acolo unde ii dicta Duhul Sfant.
Ai dreptate in rest, astazi barbatii ar cam trebui sa-si vada lungul nasului si sa recunoasca, ca nu mai sunt in stare sa-si intretina familiile cum o faceau cei cu care se compara, iar aceia aveau de intretinut sotia si mai multi copii, nu 1-2 cati au ei astazi. Asa ca, sa aiba grija cand citeaza altadata, sa nu mai scoata din context doar ceea ce le convine.