View Single Post
Vechi 11.05.2008, 09:09:21
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m
O ultima intrebare< Mariann. Cine a fost intemeietorul invataturii tale de credinta asa cum o stii tu astazi? Ma refer la persoana care a explicat pentru prima oara Sfanta Scriptura asa dupa cum o intelegi tu astazi. Si, totusi, indiferent cine ar fi, tu crezi ca pana la el nu au existat credinciosi ai Bisericii lui Hristos care sa se fi mantuit, datorita credintei lor? In cazul in care crezi ca numai credinta ta este cea dreapta, cum explici ca atatia oameni au ajuns dupa moartea lor fizica in Raiul Imparatiei Ceresti a lui Hristos, pana a fi inceput sa propovaduiasca Biblia (in felul sau) intemeietorul sectei tale protestante?

Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri.
.................................................. .....................................
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
Daca te referi la un intemeietor pamantesc a ceea ce cred eu, nu exista nici unul. "Bestemat sa fie omul care se increde in om"(Ieremia 17:5). Sunt un fel de "Toma necredinciosul" si verific totul, in materie de credinta. In biserica noastra nu exista mentori. Orice om, oricat de renumit ar fi el, nu-si poate permite sa spuna ceva ce sa fie contrar Sfintelor Scripturi.
Nu mi-a explicat nimeni Sfanta Scriptura asa cum o inteleg eu astazi. Ceea ce cred nu este rodul unei explicatii date de vre-un om. Am studiat zile intregi,cu Biblia pixul si carnetelul in mana (acum, cu ajutorul computerului, mi-e si mai usor). Am ascultat si citit explicatii la unele teme biblice, date de diferite confesiuni, apoi le-am comparat cu Biblia si am tras unele concluzii. Nu ma sfiesc sa intru in orice biserica si iau de la fiecare tot ce este bun.

Hai sa-ti spun un mod simplu prin care, cred eu, se poate ajunge la o cunoastere corecta a Cuvantului lui Dumnezeu. Dac ma intereseaza o tema, imi este suficient sa gasesc un singur verset care se refera la ceea ce ma intereseaza. Am o Biblie cu trimiteri. De la un verset mai gasesc inca vre-o trei-patru. De la acestea mai gasesc inca vre-o zece. Si uite asa, cu ceva munca, imi adun vre-o 30-40 de versete din toata Biblia, care se refera la tema mea. Cu aceste versete in fata, fara sa exclud vre-o unul care "nu-mi convine", pot sa trag o invatatura corecta. Eu merg pe principul ca BIBLIA SE EXPLICA CU BIBLIA.

In alta ordine de idei: biserica din care fac parte acorda o cinste deosebita Sfintei Scripturi si de aceea, credinciosii din aceasta biserica au o cunoastere mult mai completa si corecta a invataturilor sfinte. In rest, nimic mai mult. Nu suntem cu nimic mai buni ca altii. Daca credinta si faptele noastre ar fi pe masura cunostintelor pe care le avem, ce bine ar fi. S-ar putea ca judecata noastra sa fie mai aspra. Am stiut mult dar am facut prea putin. Apartenenta la biserica din care fac parte, nu este o conditie a mantuirii. Toti oamenii, indiferent de confesiunea din care fac parte pot fi mantuiti. Dumnezeu va sti sa judece cu dreptate, nu cum judecam noi.