Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Totul e foarte simplu si clar in ceea ce priveste ziua a saptea si Duminica. Pentru ce a fost data tinerea zilei a saptea evreilor?
,,15. Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptului si Domnul Dumnezeul tau te-a scos de acolo cu mina tare si cu brat inalt si de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa pazesti ziua odihnei si sa o tii cu sfintenie.' (Deut 5,15) Clar <<de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa pazesti ziua odihnei si sa o tii cu sfintenie.>> Si Iezechiel spune acelasi lucru:,,12. De asemenea le-am dat si zilele Mele de odihna, ca sa fie semn intre Mine si ei, ca sa cunoasca ei ca Eu sunt Domnul, Sfintitorul lor.'(Iez. 20,12), pentru a arata ca numai evreilor s-a dat aceasta porunca.
|
Este o invatatura "de scapare" aceasta care spune ca "ziua a saptea a fost data evreilor". Sunt anumite pasaje unde Dumnezeu le da evreilor niste motivatii in plus pentru pazirea zilei sfinte. Dar nu putem spune ca ziua a saptea a fost sfintita numai pentru evrei. Doar daca incerci sa-ti argumentezi, in mod fortat, o invatatura gresita.
Sa dau doar cateva versete care arata ca ziua a saptea nu a fost sfintita pentru evrei:
"Dumnezeu a bincuvant ziua a saptea si a sfintit-o"(Iesirea 2:3)- pentru cine a sfintit si binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea, de la incheierea lucrarii sale, ca pe atunci nu existau decat Adam si Eva (care nu erau evrei).
"Si pe STRAINII, care se vor lipi de Domnul... si pe TOTI cei ce vor pazi sabatul, ca sa nu-l pangareasca.."(Isaia 55:6). Invatatura pe care au primit-o evreii, nu era numai pentru ei ci trebuiau sa o duca pana la marginile pamantului.
"Sambata a fost facuta pentru om"(Marcu 2:27).Pentru "om" nu pentru "evreu". Sunt cuvintele Mantuitorului. Poti sa-L contrazici?