CelMaiMarunt: cuvantul "pedofil"
Cred ca inainte de a speria copii cu pedofilia, ar trebui sa li se spuna sa nu stea de vorba cu oameni straini, sa nu primeasca cadouri de la ei si sa nu raspunda invitatiilor lor, oricat de imbietoare ar fi ele; sa nu se urce in masini straine, sa nu creada ce le spun sau promit acestia.
Mai bine e ca copiii sa fie avertizati, nu speriati. Sunt destule filme artistice cu rapiri de persoane; acestea pot servi ca meterial didactic; dar cred ca nu trebuie grabita explicarea cuvantului "pedofil" inainte de vreme, mai ales daca la gradinita sunt de obicei educatoare. O afirmatie neinteleasa din partea adultilor poate dainui in capul copilului multa vreme, ar fi pacat sa vreti sa aparati copilul dandu-i explicatii, care mai mult ii vor starni curiozitatea, in loc sa-i apere. Parerea mea. Dar cat este de raspandit fenomenul in Romania?
Din cate am aflat din presa, de multe ori pedofilul este chiar tatal copilului. Recenta dezvaluire din Austria este numai un caz din multele.
Depravarea vine din ignorarea lui Dumnezeu. Oamenii si-au facut legile lor, care le permit orice si nu mai au nevoie de Tatal ceresc, considerant credinta o prostie. E dezastru ce urmari are aceasta atitudine.
|