11.05.2008, 23:46:03
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de antoniap
Trebuie sa recunoastem ca, mai ales in biserica, atunci cand aratam ,,prea bine", cand ne etalam pletele, formele, decolteurile etc. noi, femeile, putem sminti, adica putem distrage atentia barbatilor sau chiar si a preotului. Unii sfinti chiar recomandau celor foarte frumoase sa stea si sa se roage acasa pentru a nu produce sminteala. In biserica e necesara o atmosfera de rugaciune si aceasta se obtine mai ales cu sprijinul credinciosilor. Cu un batic pe cap (femeile), cu imbracaminte si ganduri smerite (toti credinciosii). Cu o puternica dorinta de a intra in legatura cu Dumnezeu.
Daca unui singur barbat, printr-o tinuta necorespunzatoare, i-am distras atentia si l-am determinat sa pacatuiasca cu gandul, am pacatuit si noi. Iar tinuta mai smerita la biserica este recomandata mai ales din aceasta cauza. Ne protejeaza de ispite si pe noi, femeile, si pe barbati. La biserica nu mergem pentru a ne etala garderoba, starnind invidie femeilor, nici pentru a atrage privirile barbatilor.
Unii preoti chiar se jeneaza sa tot atraga atentia asupra acestor aspecte. Nu cred ca e corect sa-i obligam sa ne spuna de o suta de ori aceste lucruri. Si ar fi si mai grav daca am incerca sa ne impunem punctul de vedere, mergand la bisrica imbracate dupa ultima moda sau chiar indecent. In loc de binecuvantare, am lua osanda.
|
Asa este Antonia. Ai perfecta dreptate. Uite chiar azi la Sfanta Liturghie , pe la jumatatea slujbei, cand incep sa mai vina cate un"credincios", prin preajma icoanelor, se vantura o "credincioasa" in blugi bine mulati si cu tricou cu doua degete deasupra buricului si pana la sfarsit au tot venit .Ori o fac voit, ori lipsa educatiei si a simtirii , isi spune cuvantul.
|