View Single Post
Vechi 12.05.2008, 08:13:05
emanuel2007
Guest

Implicit

eu nu pot sa gandesc ca tine , cum ca biserica lu Hristos va scadea din deapta credinta pe masura ce se va apropia de sfarsitul lumii ... ca va scadea din spiritualitate este adevarat , dar nu din dreapta credinta ... portile iadului nu o vor birui , si explica sfintii parinti : protile iadului = ereziile
dar eu am sa fiu sincer cu voi si am sa recunosc ca nam raspuns inca clar de ce galaction cordun a putut sa sfintasca de unul singur atata timp cat el era numai onorific ...
de aceea va rog mai intai pe voi sa imi explicati , dand si un text scris de sfintii parinti , care este diferenta dintre un episcop onorific si unul neonorific ...
si eu am sa intreb pe cei din BOSV care este raspunsul la aceasta problema ...
si vas mai ruga sami explicati mai clar care este statutul acestor manastiri din cadrul BOR care fac ascultare de sinodul BOR si totusi tin inca cal iulian ... dati exemple de astfel de manastiri ... si oare ele nau promis patriarhiei ca la momentul potrivit vor trece si ele pe cal gregorian ? caci aceasta eu nas spune ca este bine daca ar trece ... deci daca aceste manastiri ar tine cal iulian in continuare chiar si daca toata ortodoxia ar trece la cal gregorian , atunci eu mas putea sa ma fac calugar in acele manastiri ...explicami mai clar care este situatia acelor manastiri ...