citand emanuel2007
Citat:
dar de cine a fost caterisit galaction codrun ?
de cei din BOR care lau considerat schismatic caci a respins schimbarea cal iulian
deci caterisirea respectiva este necanonica si deci nula
sa dau un text scris de sfintii parinti care poate arata aceasta.
|
Vezi cum va dati voi stilistii arama pe fata? Cum adica nu are valoare caterisirea facuta de BOR asupra lui Galaction Cordun? Daca asupra lui caterisirea BOR este nula si necanonica asupra cui este valabila si canonica caterisirea facuta de BOR? Vrei sa spui altfel ca BOR e o biserica cazuta din har de vreme ce sustii gogmania asta. Iar voi ca ati fi singura BO de dreapta credinta din Romania. N-ai spus-o, dar se intelege printre randuri. Chiar daca in alt post sustii ca voi recunoasteti canonicitatea BOR... Asadar, voi aveti cel putin doua fete: una atunci cand afirmati ceva fara echivoc (sustineti ca BOR e canonica si avand harul) si alta cand sustineti ca asupra lui Cordun BOR a savarsit o caterisire nula si necanonica (sustinand cu alte cuvinte ca BOR e cazuta din har din cauza prostiutei voastre cu calendarul). Si nici n-o sa mai incerc sa insist sa va conving pt. ca voi sunteti rataciti din cauza mandriei voastre cu calendarul: calendarul in sus, calendarul in jos, de parca ar fi o dogma bisericeasca. Citeaza-mi si mie din opera unui Sfant )Parinte care sustine ca swi voi ca acest calendar iulian este o dogma bisericeasca. Tare sunt curios...
Si de acum incolo n-o sa mai intervin ca se apropie sesiunea de examene de vara, trebuie sa ma concentrez asupra ei.
Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri ale multor schisme si erezii care se lauda ca auto-numesc credinte drepte.
.................................................. .................................................. .....
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
P.S. Si a propos de caderi spirituale, n-am vorbit si despre calugar, am vorbit numai despre mireni, despre mine, despre tine si despre multi altii ca noi, suntem in cadere spirituala libera, caci altfel nu se intamplau toate trasnaile si toate luciferismele care vedem ca se intampla astazi pretutindeni in lume. Vorba Pr. Paisie Aghioritul. Daca am fi fost mai sporiti in credinta, i-am fi ajutat cu rugaciunile noastre si pe cei mai slabi spiritual decat noi sa nu se incumete pe caile ratacirii si nu s-ar mai fi intamplat cele mai multe dintre "marile evenimente ale lumii contemporane", care ne smintesc pe noi toti (ma refer aici la mireni). (Exemple: politici pro-avort, razboaiele SUA - Irak din cauza rezervelor pertrolifere pe care le detine Irak-ul, razboiul SUA-Vietnam, SUA-Coreea de Nord, instaurarea comunismului in Europa de Est, masoneria nu ar fi avut nicio influenta majora asupra lumii si altele inca...)