Citat:
Īn prealabil postat de maria55
Ati accepta un transfer de organe sau transfuzii prelungite in cazuri extreme , sau ati zice ,atit a dat Dumnezeu atit este ?
Cum vedeti transplantul de inima (locasul lui Dumnezeu ),daca nu se stie cine-i donatorul ?
Ati intrerupe legatura la aparate a unei persoane apropiate daca doctorul va zice nu mai sint sanse , hotariti dumneavoastra ?
Ati discutat cu cei apropiati daca vreti sa fiti donator in cazuri de moarte pe neasteptate ?
Ce este pacat ,ce nu trebuie facut in nici un caz ?
|
Eu nu cred ca e bine, dar teoretic e usor sa ai pareri. Sa ma ajute Dumnezeu sa nu fiu intr-o situatie limita( cu cei pe care -i iubesc) si sa fiu nevoita sa hotarasc. In privinta mea eu n-as fi de acord sa-mi prelungesc viata cu un transplant. Mi se pare incorecta chiar ideea listei de asteptare... adica ce astept? Sa moara un om ca sa-i iau locul. Cred ca e pacat desi BOR e toleranta cu transplantul de organe. In privinta mea mi-e usor sa hotarasc dar pentru cei pe care-i iubesc, sigur as gandi altfel. Si nici nu am dreptul sa hotarasc pentru altii. Daca un om isi doreste sa mai traiasca cu ajutorul unui transplant nu e corect sa am pareri.
Nu cred ca as putea sa intrerup legatura la aparate unei persoane apropiate mie chiar daca doctorul mi-ar spune ca nu mai sunt sanse. Dar stiu cu siguranta ca m-as ruga fara incetare sa stiu ce am de facut. Si sunt sigura ca Dumnezeu mi-ar arata.
Dar rele intrebari ne-ai pus...
Sanatate si Dumnezeu sa fie cu noi cu toti. Amin