View Single Post
Vechi 01.11.2006, 01:17:19
volga
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de nicoleta34
Am si eu o nelamurire ca de la o crestina catre fratii si surorile mele:
Sunt atatea acatiste, rugaciunile specifice ( de seara etc) psaltirile ca sunt mai multe in special ale Maicii Domnului si acatistele Domnului Nostru Iisus Hristos si ale multor sfinti si sfinte plus ca am aflat si de Ceaslov de o vreme ( si nici macar nu stiu cum trebuie citit) eu ma simt neputincioasa ca nu stiu pe care sa le citesc!
Voi (daca se poate stii) cum procedati? Exista un anumit ritual de rugaciune pt un crestin?
Iertare!
Cel mai bine e sa-ti cumperi o carte de rugaciuni. Cu siguranta pe urma vei cumpara si altele.
Uite ce stiu eu.(Tot ce-ti spun am citit in cartile pe care mi le-am cumparat de la biserici, manastiri sau librarii si bineinteles am vorbit si cu duhovnicul meu si dansul m-a sfatuit).
Dimineata cand te scoli primul lucru pe care-l faci e sa-i multumesti lui Dumnezeu ca te-a aparat peste noapte si ca ti-a mai dat o noua zi cu toate ale ei.
Dupa ce te-ai spalat iti faci semnul crucii si citesti rugaciunile pentru dimineata.
Slava Tie Dumnezeul nostru, slava Tie; Imparate Ceresc, Tatal Nostru, Sunt trei tropare, pe urma Psalmul 50, Crezul, rugaciune catre Mantuitorul Iisus Hristos, Rugaciune catre Maica Domnului. (Toate sunt in cartea de rugaciuni).
Rugaciunile de seara: Slava Tie Dumnezeul nostru, slava Tie; Imparate Ceresc, Tatal Nostru,Rugaciune catre Nascatoarea de Dumnezeu, Rugaciune catre Domnul nostru Iisus Hristos, Rugaciune de la Pavercernita MAre. Mai sunt rugaciunile de peste zi, las masa, pentru diferite trebuinte, Sa stii ca nu e greu si cu timpul, daca le citesti cu dragoste si cu credinta le inveti. Daca iti doresti sa te rogi o sa-ti fie usor. Dar nimic nu vine dintr-o data. Cu rabdare si cu smerenie, reusim. Esti fericita ca iti doresti sa te rogi de acum, cand esti tanara. Eu am inceput mult, mult mai tarziu. Si mi-e tare rusine. Dar e bine sa stii ca puterea rugaciunii este mare. Sunt unele rugaciuni asa de frumoase ca simti mereu nevoia sa le spui. Bine... ai sa afli din cartile pe care sigur ai sa le cauti, ca e bine daca ai timp sa citesti acatistul sfantului zilei, seara daca poti si ai timp e bine sa citesti acatistul Maici Domnului sau Paraclisele Maicii Domnului. E foarte frumoasa Psaltirea Maicii Domnului... Cand esti tanar ai mai putin timp. Cand esti mai varstinic te navalesc virtutile. Mie mi-e rusine ca am inceput sa ma rog adevarat, mai tarziu. Sper in milostivirea lui Dumnezeu si ma bucur ca acum stiu cum sa-l iubesc.
Dumnezeu sa te ajute sa te rogi si sa crezi in puterea rugaciunii. Ma bucur pentru tine.
Reply With Quote