,,Nu ma ghidez dupa sablonul adventist. Ma simt bine in cadrul bisericii adventiste pentru ca da o importanta deosebita studiului Sfintei Scripturi si permite sa-ti manifesti opinia in intelegerea unei invataturi. Este posibil sa existe o mica influenta a doctrinelor adventiste. Recunosc, ca datorita increderii pe care mi-a castigat-o aceasta biserica (in ceea ce priveste modul de studiu al Sfintelor Scripturi) sa fi adoptat unele mici invataturi, care inca nu sunt bine verificate cu Biblia. Dar, pentru faptul ca am postat un articol, copiat de pe un site adventist, nu pot fi "acuzat" ca am un sablon. Frecventez, cu placere, impreuna cu sotia mea, si alte biserici. Sunt "un profitor". Iau ce este bun de oriunde. Inclusiv din Biserica Ortodoxa.,,
Noi, ortodocsii nu ne permitem sa talcuim Biblia dupa mintea noastra ci dupa cum au talcuit-o Sfintii Parinti. Sf Ap. Petru ne atrage atentia vorbind despre episolele Sf. Ap. Pavel:16.,, Cum vorbeste despre acestea, in toate epistolele sale, in care sunt unele lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc, ca si pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.,,
|