View Single Post
Vechi 12.05.2008, 22:44:32
emanuel2007
Guest

Implicit

chestia cu bisericile care tin inca cal iulian in BOr este foarte inbucuratoare , si nu cred ca gresesc cu ceva prin faptul ca se afla inca sub ascultarea patriarhului Daniel ...
chestia este ca , precum am mai spus nu este absolut nici o deosebire de har intre BOR si BOSV si bineinteles aceste biserici care sunt inca pe vechi din BOR ... deci cum am mai spus , despartirea dintre BOSV si BOR nu este decat formala , interna duhovnicesca , simbolica , deci nu este este ceva definitiv ... adica ea este ca un fel de protest al BOSv , in cadrul aceleasi biserici ortodoxe , din care facem parte toti , si noi si voi , dar BOSV refuza sa slujeasca cu cei de pe nou , in primul rand din cauza ca nu sarbatoresc aceleasi sarbatori cu acestia , si apoi deoarece fac aceasta in semn de protest fata de schimbarea cal iulian , care este necanonica , si fata de ecumenism in general
este ca si cum intro casa de elevi , unii sunt mai aspri in fata nedreptatii si doresc sa exprime aceasta printro greva impotriva sistemului , pe cand altii protesteaza mai pasnic ( asa cum fac aceste biserici din BOR care sunt pe vechi , sau cum face parintele iustin parvu si altii ... )
acuma intelegi ? BOSV recunoaste preotia celor din BOR ...asa cum cei rasarit recunosteau preotia celor din apus chiar daca acestia foloseau in bisericile lor filioqve , si asta a durat sute de ani ... sper sa nu mai fie nevoie sa mia repet asta ca mam saturat ...
altceva...