fratilor pai cum puteti sa faceti asemenea afirmatii ?
cititi negru pe alb cuvintele : " Din Vechea Romã au venit anumiþi oameni care au īnvãþat acolo sã gāndeascã latineºte. Dar cel mai rãu lucru e cã īnainte au fost bizantini, nãscuþi ºi crescuþi prin pãrþile noastre; dar nu numai cã ºi-au schimbat credinþa, dar au ºi ridicat rãzboi Ortodoxiei ºi adevãratelor dogme ale Bisericii de Rãsãrit ºi s-au rãzvrãtit īmpotriva lui Hristos Īnsuºi, īmpotriva dumnezeieºtilor Apostoli ºi Sfintelor Sinoade ale Sfinþilor Pãrinþi care ni le-au lãsat. Drept pentru care i-am tãiat ca niºte mãdulare putrede ºi
HOTÃRĪM
[...]
VII. Oriºicine nu ar urma hotãrārile Bisericii statornicite īn cele sapte Soboare Ecumenice ºi Sfintele Paºti socotite pentru a le urma, ci vrea sã urmeze noua invenþie a pascaliei ºi a noului calendar al astronomilor atei papiºti, ºi vor sã rãstãlmãceascã ºi sã distrugã dogmele ºi tradiþia Bisericii care noi le-am moºtenit de la Sfinþii Pãrinþi, anatema unora ca aceºtia ºi sã fie īndepãrtaþi de Bisericã ºi de īmpãrtãºirea credinþei.
[...] "
si voi le interpretati exact pe dos ? mult ma mira aceatsa ... cum puteti sa fiti atat de nerusinati si sa faceti asemenea interpretari fara sa vedeti ca voi afirmati exact pe dos fata de cum citim in aceste randuri
in primul ranfd citim mai sus ca hotararea care sa luat la acel sinod local , cum spuneti voi , este statornicita si de cele 7 sinoade eciumenice , deci cum asa hatararea acelui sinod este valabila numai pentru o bioserica locala ? hotararile luate de cele 7 sinoade ecumenice sunt valabile pentru toata ortodoxia , si daca citim cu atentie in citatul de mai sus , spus la acel sinod local de sfintii poarinti, vedem ca hotararea luata de acel sinod local in privinta cal este statornicita si de cele 7 sinoade ecumenice , deci este valabila pentru toata ortodoxia ...
apoi ... cuvintele " ci vrea sã urmeze noua invenþie a pascaliei ºi a noului calendar al astronomilor atei papiºti " nu se pot interpreta decat intrun singur mod : anume ca cal iulian nu poate fi schimbat cu cel gregorian ... cum atunci , voi , indrazniti sa interpretati aceste cuvinte cum ca noi , cei din BOSV am preluat o inovatie de la astronomii papisti prin care am cazut sub anatema ? nu stiu cum puteti asa ceva ... pai ce am facut noi , am preluat adica faptul ca nu vrem sa schimbam cal iulian de la papisti ? ma mir ... cum am putut noi face asa ceva , cand de fapt este tocmai contrariul , si asta este foarte clar : voi ati preluat cal gregorian de la papisti ; ce , noi am preluat incapatinarea de a nu schimba cal iulian de la papisti sau voi ati preluat noua pascalie gregoriana de la papisti ?
mai mai , ganditiva oleaca inainte de scrie ceva
cer iertare ca mam cam infuriat oleaca cand am vazut asemenea neseriozitate ...
credetima nu puteti interpreta chiar asa niste cuvinte asa de clare tocmai pe dos ...
vedeti ca in final aveti si anatema sfintilor parinti asupra celor care vor sa introduca pascalia gregoriana ...
|