View Single Post
Vechi 13.05.2008, 00:53:55
dorstor dorstor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.12.2007
Implicit

Am citit raspunsul celor din Bosv si onstat ca bat campii cu motivatii aiurite care nu au nimic co ortodoxia.Eu am intins un fel de testare;
1.maJoritatea datelor folosite de mine se afla recunoscute pe site-uri ale BOSV!
2Antimis-urile se emit pt o biserica(locas de cult)si nu pentru un preot.Spre stiinta celor din BOSV si eu posed un ANTIMIS emis de Glicherie si daca ar fi dupa capul lor m-as apuca sa oficiez liturghii dupa cum m-ar taia capul.
3.un preot se sfinteste pt un locas de cult adica pt o adresa si conform canoanelor un preot este supus arhiereului care l-a hirotonit.
4 tot conform canoanelor ecumenice patriarhul Ierusalimului nu are nici o putere de a face lucrare sfintitoare in alta patriarhie cu care sinodul ierusalimului sa afla in comuniune si chiar de ar face ceva de genul acesta este conform canoaelor ca si nefacut.
5.orice patriarh nu poate emite antimis decat pt locasurile din episcopia unde este episcop,nici macar in alta episcopie din patriarhia pe care o conduce in afara de episcopia sa.AFIRMTIILE CELOR DIN BOSV ARATA CATA ORTODOXIE CUNOSC EI!
Daca un episcop de Ierusalim i-a dat lui Glicherie antimis inseamna ca l-a primit ca preot doar i episcopia ierusalimului si nu mai avea nici un drep de a sluji in Patriarhia Romaniei far acordul unui episcop valid,si numai i aparhia acelui episcop...Ce se mai pricpe BOSV la dreptul canonic!!!!!!
O episcopie nu se stabileste de gloata ci de o biserica autocefala.
Cine a ridicat la rang de episcopie Slatioara!Care biserica autocefala.
Un episcop se hirotoneste sau se numeste pt o episcopie infiintata canonic.
O mitropolie se formeaza cel putin din doua episcopii.Care au fost cele doua episcopii canonice care au fondat BOSV in timpul lui Galaction Cordun
O mitropolie se formeaza fie ca sufragana a uneu biserici autocefale fie ca autocefala prin TOMUS SINODALE al patriarhiei ecumenice.pt Slatioara nu a existat nici una nici alta.
Secretarul unui sinod nu este obigatoriu episcop.
Un episcop are drept de hirotoniei doar in episcopia sa.Neavand episcopie galaction Cordun nu avea drept de hirotonie.Ceea ce afirma Bosv in acest sens e de rasul curcilor si nu are nimic de-a face cu ortodoxia ci de o scorneala.
Galaction Cordun a fost episcop in cadrilater.In 1940 Cadrilaterul a fost alipit la Bulgaria si Galaction Cordun si-a pierdut episcopia.DECI ESTE O MINCIUNA CA I-AR FIRETRAS-O cineva.DOAMNE CAT MAI MINT ASTIA!
Atunci Galaction cordun a devenit duhovnicul familiei regale renuntand de buna voie si nesilit de nimeni la calitatea de episcop activ devenind episcop onorific.In anul 1943 este staretul manastirii Neamt,deci nici pomeneala de a mai fi episcop.
Faptul ca nici o biserica autocefala nu recunoaste Slatioara ca biserica ortodoxa arata ca macar Ierusalimul unde vine lumina sfanta are dreptate si ca clerul de la Slatioara este cel putin Ierosilnic.Atat timp cat nu este in comuniune cu bisericile autocefale BOSV nu este o biserica ortodoxa ci o grupare schismatica care mimeaza ortodoxia.De altfel nu este dreptul lor a vorbi de comunism cand ministrul muncii din timpul lui Gheorghiu DeJ era cam apropiat de Slatioara.
Imi pare bine ca BOsv recunoaste ca este o schisma si ca nu este in comuniune cu nici o biserica ortodoxa canonica,deci este lar ca nu are nimic de a face co ortodoxia canonica