Intr-adevar,aceasta suma este revoltatoare si strigatoare la cer,suma crimelor din noi,din poporul credincios al Domnului...poporul ce se pretinde credincios!!!
Dar nu cred ca solutia sta doar la latitudinea patriarhiei fata de acest flagel,caci cu o astfel de suma a devenit flagel,si ne putem pune intrebarea crestineasca;noi chiar suntem un popor credincios?Pentru ca inaintea ajutorului ce ne poate veni din partea patriarhiei,cel mai puternic si cel mai bun ajutor trebuie sa ne vina din propria constiinta,constiinta unui popor credincios.Dar,din acest crud adevar putem deduce faptul ca aceasta presupusa credinta nu ne este totusi de-ajuns,ea trebuie sustinuta nu doar de acel crez al teoriei ci si al duhului,dar cel mai important dintre toate,pentru ca traim totusi in societate,este faptul ca trebuie sa ne sustinem ideologiile crestinesti si cu invataturile lumesti despre viata si societate,educatia care ne poate slefui mult mai bine personalitatea.
Japonia,nu este o tara crestina,se spune ca este o tara budista,insa aceasta se impune mai mult printr-un popor ateu.Dar va spun sincer,acest ateu popor s-ar ingrozi sa auda aceasta cifra de crima premeditata din partea noastra,si nu pentru ca am fi un popor credincios,ci unul fara educatie si fara slefuire sociala,venita in primul rand din familie,apoi din societate.In japonia nu au loc atatea avorturi,pentru ca acesti oameni sunt educati in acest sens,nu sunt iresponsabili,dupa conceptia acestora,care nu este religioasa,nu fata de suflet,ci fata de trupul care suporta si acesta sechelele dureroase ale acestei inconstiente.
Aceasta cifra absolut ingrijoratoare reprezinta cea mai elocventa dovada a credintei poporului nostru,manifestata mai mult teoretic si nu plastic,intr-o atmosfera in care sa imbinam calitatea vietii cu,cuvantul folositor al credintei.Asta suntem,si nu ceea ce citim sau marturisim fara vlaga duhului desavarsirii reale.Fiindca am pus mai presus de realitatea din jurul nostru,niste teorii si niste povesti vagi ale credintei fara putere de intrupare doar cu ele insele,fiindca am dat cu picioarul educatiei sociale,omitand in acelasi timp importanta acesteia in viata oamenilor,o importanta directa care influienteaza tot ceea ce facem au tindem sa facem.
Ne permitem,inconjurati de iresponsabilitati,sa savarsim avorturi,ne permitem,tot astfel sa aruncam copilasii pe strazile nimanui.Rusine popor crestin!Rusine sa ne fie!!!Caci nu necrednita care poate fi interpretabila,dauneaza atat de tare unui popor,cat iresponsabilitatea si inconstienta cu care lipsim acest popor de o educatie sanatoasa si benefica,si aceasta pentru ca suntem afundati intr-o lene perpetua si intr-o nepasare care ne doare.Vedem ca ne doare,dar nu ne lipsim de ea fiindca suntem prea egoisti,astfel atragand dupa sine acest dezastru al inconstientei si pacatelor iminente care ne supun la atata neputinta si decadere spirituala.
Ar fi cazul,cei ce ne pretindem crestini,sa scoatem nasul din cartile pline de duh,de parca am fi plamaditi doar de duh,si sa luam atitudine fata de semenii nostri,sa fim invatatori si propovaduitori ai onestitatii si datoriei omenesti,sa ne dam pe sine exemplul de netagaduit ale vietii sanatoase,nu doar prin cuvant,ci prin a ne pasa cu adevarat de oameni si trupul care ai supune,apoi de sufletul ce da in realitate sensul acestui trup efemer.Daca trupul nu ar avea o semnificatie deosebita,atunci nici aceste avorturi nu ar avea,pentru ca sunt legate incontestabil de trup,si deci n-am avea vre-o vina.Dar trupul nostru este la fel de important ca sufletul nostru,pentru ca el pregateste de-a lungul vietii calea sufletului sau.Deci hai sa ne educam copii sa-si respecte trupul in aceiasi masura in care trebuie sa-si respecte si sufletul,hai sa-i invatam sa simta prin fapte,sa daruiasca prin simtirea curata si responsabila fata de semeni,fiindca semenii sunt totul pe lumea aceasta,traim cu ei si prin ei.
|