Din Dogmatica Sfantului Ioan Damaschin:
http://www.crestinortodox.ro/despre_textele_din_scriptura_privitoare_la_hristos _-c439-
p92-new.html
Alte texte s-au spus in virtutea improprierii noastre si a relatiei cu noi, cum este textul acesta: "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai lasat"( Matei XXVII, 46.); si acesta: "Pe cel care n-a cunoscut pacat, l-a facut pacat in locul nostru"( II Corinteni V, 21.); si acesta: "S-a facut blestem in locul nostru"( Galateni III, 13.); si acesta: "Fiul insusi se va supune celui care i-a supus Lui toate"( I Corinteni XV, 28.). Hristos n-a fost parasit niciodata de Tatal nici ca Dumnezeu, nici ca om; de asemenea El n-a fost nici pacat, nici blestem si nici n-are nevoie sa se supuna Tatalui. Ca Dumnezeu este egal Tatalui si nu este nici potrivnic Lui si nici supus Lui; ca om n-a fost niciodata neascultator celui care l-a nascut, ca sa fi trebuit sa se supuna. A spus aceste cuvinte, deci, ca sa arate ca si-a impropriat persoana noastra si ca s-a asezat in randul nostru. In adevar, noi am fost cei acuzati de pacat si de blestem, pentru ca am fost nesupusi si neascultatori, si din pricina aceasta am fost parasiti."
Adica noi eram cei parasiti iar nu Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos .
"Hristos n-a fost parasit niciodata de Tatal nici ca Dumnezeu, nici ca om."