Citat:
În prealabil postat de iosif
Draga anticumenist, dar tu chiar aici pe formul asta ti-ai propus sa te mantuiesti??:)) Dar crezi ca nu avem destul martiriu in viata de zi cu zi? Ganduri bune si mantuitoare iti doresc! Oricum, sa stii ca imi place relativ atitudinea ta, insa mi-ar placea sa iti cunosc si punctul de vedere...pentru ca printre atatea citate...nu mi se pare ca ai si o viziune proprie!
|
Frate Iosif eu nu intru pe acest forum ca sa ma mantuiesc.Mantuirea imi vine de la Dumnezeu, prin post, rugaciune, fapte bune, smerenie, iubirea aproapelui, respectarea poruncilor Dumnezeiesti, prin cele 7 Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe si, nu in ultimul rand, prin pastrarea dreptei credinte ortodoxe.
Imi place sa dau multe citate din Sfintii Parinti, pentru ca ei l-au cunoscut pe Dumnezeu, sunt in comuniune cu El, prin iubire, sunt in adevar, se afla in lumina (spre deosebire de mine care nu prea sunt). De aceea, ma folosesc de scrierile lor si ii las pe ei sa vorbeasca, ca sa zic asa, pentru ca ei detin adevarul, adica L-au trait. Asa ca pana nu coboara Dudul Safant asupra mea ca sa ma lumineze, prefer sa-I citez pe Sfinti mai mult decat sa-mi prezint propriile mele idei subiective, care pot fi si gresite. Si nu de alta dar pe forum intra tot felul de oameni, unii poate si tineri, elevi studenti, care poate nu stiu prea multe, si daca le prezint opinia mea cre poate fi gresita, nu ii ajut de loc. Cred ca ii ajuta mai mult daca citesc cuvintele unui Sfant, daca vad care este opinia Sfantului despre o anumita problema.
Toate cele bune,Cristi.