Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
În prealabil postat de ory
Ancah,mai bine te-ai fi exprimat mai direct;"oi fi eu mandra,dar ma intreci Damax!!!..."Si tocmai in aceasta consta filozofia,ca mai degraba sa te asemeni unui calugar...decat sa constati ca te intrece careva in mandrie,fiindca unde nu ne-am asemana cu adevaratii calugari,si poate ca am tinde astfel ceva mai sus...mai acolo unde numai Dumnezeu intelege,si nu noi.
|
ory, m-am exprimat destul de direct: pe mine nu filozofia ma intereseaza, ci religia. Iar religia se bazeaza pe biblie si Sfintii Parinti.
Toata lumea poate filozofa; nu e nici un rau in asta; este dreptul fiecaruia la exprimare.
|
Anca, hai ca te lamuresc eu.
Stii cum se numeste cea mai "mare" si mai frumoasa biserica a ortodoxiei? Aghia Sofia! Nu te mai tin in suspans, iti spun eu ce inseamna: Sfanta Intelepciune! Bun! Acuma, Filosofia stii ce inseamna? Iti spun tot eu: iubirea de intelepciune!
Ei bine, cea mai inalta forma de religie, este iubirea de intelepciune, adica filosofia! Spre asta tindeau sa ajunga Sfintii Parinti pe care-i tot invoci ( si care cred ca habar n-ai cine sunt)!
Ei, acum intelegi ce voia sa spuna Ory cu filosofia?