Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 01.11.2006, 13:06:01
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Deci...asta inseamna ca lucrurile trebuie considerate din mai multe puncte de vedere. E foarte usor sa spune ECUMENISMUL ESTE O EREZIE. Nici nu are cum sa fie o erezie, pentru ca el nu propovaduieste o credinta proprie, nu reprezinta nicio biserica sau supra-biserica. Insa, exista nu pericol ni toate, mai ales daca influentele politice, care nu sunt de tagaduit, sunt mult prea impregnate. Zic mult prea impregnate, pentru ca intotdeauna a exista o anumita influenta a politicului asupra Bisericii si invers. Dar ca acestia sa isi dea seama de ereziile lor si sa se intoarca la adevarata Biserica trebuie sa cunoasca aceasta Biserica. Si in acest sens, ecumenismul, adica dialogul intre confesiunile crestine, ca asta insemana de fapt ecumenism, este binevenit. A dialoga, nu inseamna a renunta la propriile pareri.

Deschiderea ecumenica mi se pare justificata de insasi spiritul deschis al Ortodoxiei. Ortodoxia nu este identica cu fundamentalismul, ci dimpotriva. Mi-e teama totusi ca foarte multi dintr noi, nu spun majoritatea, ca nu am date concrete, nu ne intelegem corect credinta si de aici rezulta multe greseli de percepere si a noastra ca si credinciosi ortodocsi si a celorlalti care nu sunt ortodocsi!

Doamne ajuta!
Reply With Quote