Citat:
În prealabil postat de dmb
Sfatul meu (daca are cineva nevoie de el) e acelasi spovedanie si impartasanie. Dorinta de a nu poseda haruri.La cei fara "antrenament" sint mult prea periculoase.
Dar sa disecam putin Clarviziunea. Cind ea se referea la lucruri intimplate deja sau care comform legilor naturii trebuie sa se intimple atunci ea nu-i clarviziune si cel mai ades este de la cel rau. Un astfel de har este f. rar si dat doar la mari traitori, sfinti. El nu tine cont de timp si este 100% corecta pt eveimente ce o sa aibe loc in viitor si care nu au un inceput in prezent...
Oricare diavol cu cunostinte geologice (pe care le are cu siguranta) poate prevedea un cutremur mai repede decit oricare metoda stiintifica, sau aparat de acum sau din viitor. Dacaa ii sopteste cuiva la ureche ca o sa aibe loc un cutremur este acest cineva vazator cu duhul? Da este dar cu duhul rau!
|
pentru Marius Daniel mai intai.
Interesant ce ai spus tu acolo: adica daca nu as crede in demoni inseamna "per a contrario" ca nu cred nici in existenta lui Dumnezeu. De unde le scoate-ti fratilor???
A emite judecati parca era doar in competenta lui Dumnezeu, singurul judecator.
Faptul ca tu si altii credeti in demoni, este strict problema voastra.
Poate altii vor sa vada numai partea plina a paharului. Poate ei nu concept raul, nu-l alimenteaza cu gandurile lor.
Ma intreaba intr-o zi preotul la spovedanie daca l-am vazut in timpul rugaciunii pe necuratul.
Eu ii raspund ca nu. El imi zice ca o alta doamna il vazuse si ca avea ochi bulbucati si par pe picioare.
Ei bine, eu nu l-am vazut inca.
Daca ma ispiteste cineva, este doar propria mea prostie din creier, de care sunt constienta.
Dar de ingerul pazitor nu vorbeste nimeni vad. Pe el l-am "vazut" si pot sa-l "vad" de cate ori am nevoie de ajutorul lui si i-l cer.
Nu are aripi si zulufi, este doar lumina. Asta este ce "vad".
Cum vrem noi sa ne reprezentam fiintele din lumea nevazuta este doar o chestiune de alegere. Nu conteaza nici cum arata. Conteaza doar sa vrei sa inveti, sa mergi mai departe de tot ce zic ceilalti, pentru ca de fapt, desavarsirea este un drum individual, pe care trebuie sa ti-l asumi si sa-l duci pana la sfarsit.
Despre clarviziune si capacitatea demonului de a vedea viitorul sunt multe dee discutat.
De fapt timpul nu exista. Este creatia noastra. Totul este afla pe acelasi plan: trecut, viitor, prezent.
Cel care dobandeste harul are acces la informatia ce exista deja. Acuratetea informatiei depinde de creierul celui ce o interpreteaza. Si aici este problema. Daca ne indopam cu tot felul de pasaje biblice, citate, pilde si nu mai lasam loc pentru creatie, insemna ca noi nu reprezentam nimic, suntem simple masini de copiat, reprodus.
Ar fi cam urat nu?
Multi dintre sfinti nu stiau sa citeasca. cati stiau de fapt? Are cineva o evidenta? Si nu cred ca plecau in pustiu sa citeasca Filocalia sau Biblia. Ce faceau ei de fapt in pustiu?
Se rugau. Neincetat. Ce rugaciune? Tot Filocalia da raspunsul: rugaciunea lui Iisus sau rugaciunea inimii. Simplu dar atat de cuprinzator.
Cine se mai roaga astazi? Asta e de fapt marea problema. Majoritatea se multumesc sa teologhiseasca (asa cum parintele Cleopa ne spune).
Si problema preotilor, a duhovnicilor este ca nu se roaga. Multi sunt de profesie traderi. Intermediari in relatia cu Dumnezeu care este o relatie personala a fiecaruia dintre noi.
Este foarte usor sa dai acelasi sfaturi pentru orice problema: rugaciune, post, spovedanie, smerenie, etc.
Dar cine rezolva de fapt problemele? Cine stie exact ce se potriveste fiecarui individ in parte?