Citat:
În prealabil postat de TFL
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Chiar ai ajuns sa interpretezi Scriptura in duh in cat sa-i contrazici pe Sfintii Parinti? Constat si la tine o interpretare ad literam. Eu cred ca smerenia ne aduce interpretarea in duh.
|
trebuie numaidecit sa fiu din grupul Sfintilor Parinti ca sa pot emite o parere pertinenta?
ti se pare deplasat ce scrie in IOAN?
|
"si iata un barbat din Etiopia, famen, mare dregator al Candachiei, regina Etiopiei, care era peste toata vistieria ei si care venise la Ierusalim ca sa se inchine. Se intorcea acasa; si sezand in carul sau, citea pe proorocul Isaia. Iar Duhul i-a zis lui Filip: «Apropie-te si te alipeste de carul acesta». si alergand Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, si i-a zis: «intelegi, oare, ce citesti?» Iar el a zis: «Cum as putea sa inteleg, daca nu ma va calauzi cineva?» si a rugat pe Filip sa se urce si sa sada cu el. Iar locul din Scriptura pe care-l citea era acesta: «Ca un miel care se aduce spre junghiere si ca o oaie fara de glas inaintea celui ce-o tunde, asa nu si-a deschis gura sa. intru smerenia Lui, judecata Lui s-a ridicat si neamul Lui cine-l va spune? Ca se ridica de pe pamant viata Lui». Iar famenul, raspunzand, a zis lui Filip: «Rogu-te, despre cine zice proorocul acesta, despre sine ori despre altcineva?» Iar Filip, deschizand gura sa si incepand de la scriptura aceasta, i-a binevestit pe Iisus. si, pe cand mergeau pe cale, au ajuns la o apa; iar famenul a zis: «Iata apa. Ce ma impiedica sa fiu botezat?» Filip a zis: «Daca crezi din toata inima, este cu putinta». si el, raspunzand, a zis: «Cred ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu». si a poruncit sa stea carul; si s-au coborat amandoi in apa, si Filip si famenul, si l-a botezat." (Faptele Apostolilor 8, 26-38)
Continuare pentru postarea anterioara, ca sa nu ne acuzi ca nu suntem scripturistici, Asa cum famenul a avut nevoie de interpretarea lui Filip, asa cum batranul din Pateric a avut nevoie de comuniunea cu fratele, asa si eu am nevoie de calauza Sfintilor Parinti.