View Single Post
Vechi 15.05.2008, 10:07:38
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TFL
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Chiar ai ajuns sa interpretezi Scriptura in duh in cat sa-i contrazici pe Sfintii Parinti? Constat si la tine o interpretare ad literam. Eu cred ca smerenia ne aduce interpretarea in duh.
trebuie numaidecit sa fiu din grupul Sfintilor Parinti ca sa pot emite o parere pertinenta?
ti se pare deplasat ce scrie in IOAN?
"si iata un barbat din Etiopia, famen, mare dregator al Candachiei, regina Etiopiei, care era peste toata vistieria ei si care venise la Ierusalim ca sa se inchine. Se intorcea acasa; si sezand in carul sau, citea pe proorocul Isaia. Iar Duhul i-a zis lui Filip: «Apropie-te si te alipeste de carul acesta». si alergand Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, si i-a zis: «intelegi, oare, ce citesti?» Iar el a zis: «Cum as putea sa inteleg, daca nu ma va calauzi cineva?» si a rugat pe Filip sa se urce si sa sada cu el. Iar locul din Scriptura pe care-l citea era acesta: «Ca un miel care se aduce spre junghiere si ca o oaie fara de glas inaintea celui ce-o tunde, asa nu si-a deschis gura sa. intru smerenia Lui, judecata Lui s-a ridicat si neamul Lui cine-l va spune? Ca se ridica de pe pamant viata Lui». Iar famenul, raspunzand, a zis lui Filip: «Rogu-te, despre cine zice proorocul acesta, despre sine ori despre altcineva?» Iar Filip, deschizand gura sa si incepand de la scriptura aceasta, i-a binevestit pe Iisus. si, pe cand mergeau pe cale, au ajuns la o apa; iar famenul a zis: «Iata apa. Ce ma impiedica sa fiu botezat?» Filip a zis: «Daca crezi din toata inima, este cu putinta». si el, raspunzand, a zis: «Cred ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu». si a poruncit sa stea carul; si s-au coborat amandoi in apa, si Filip si famenul, si l-a botezat." (Faptele Apostolilor 8, 26-38)
Continuare pentru postarea anterioara, ca sa nu ne acuzi ca nu suntem scripturistici, Asa cum famenul a avut nevoie de interpretarea lui Filip, asa cum batranul din Pateric a avut nevoie de comuniunea cu fratele, asa si eu am nevoie de calauza Sfintilor Parinti.
Reply With Quote