Subiect: Reguli
View Single Post
Vechi 01.11.2006, 14:35:35
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Legat de copii, eu cred ca e foarte bine sa mearga de mici la Biserica (inca de la Botez). Mai ales ca e bine pentru ei si pentru noi toti sa se impartaseasca la fiecare Sfanta Liturghie. In unele Biserici se pune la dispozitie o sala cu mese si scaune pentru copilasii intre 4 si 8 ani, ca sa stea toti acolo cu o persoana (fie mama unuia, fie o credincioasa numita de preot, care poate sa-i coordoneze, sa le explice pericopa evanghelica la nivelul lor, sa le vorbeasca, sa-i lase sa gandeasca si sa se eprime legat de o anumita problema).

Apoi, acesti copilasi intra in Biserica la Crez, il spun cu totii, stau la Epicleza, zic chiar ei Tatal nostru, se impartasesc si apoi se retrag in sala in care au fost la inceput. Mananca cu totii, apoi ies sa se joace in curte, cand slujba s-a terminat. Copiii mai mari de 8 ani participa la toata Sf. Liturghie in Biserica si pot sa vina cu ceilalti la masa si la joaca. Mi se pare bine gandita forma asta ca sa le permita si parintilor sa participe la Sf. Liturghie, sa fie si mai multa ordine, sa-i faca pe copii sa-si doreasca sa mearga la Biserica (nu stiu cat pt Hristos si cat pt a se intalni cu ceilalti copii, dar tot e bine ca merg), sa-i ajute sa se socializeze, sa nu mai stea numai in bratele parintilor, sa se formeze prietenii intre copiii ortodocsi, etc.

Legat de regulile in Biserica, mai multa smerenie, mai multa iubire, mai multa intelegere pentru neputintele celuilalt, mai multa traire a momentului, mai multa pregatire pt intalnirea cu Hristos, etc.

Elena
Reply With Quote