Ispito, Pr Serafim se referea la crestinii timpurilor noastre, nu numai ortodocsi ci presupun si catolici, caci pe protestanti nu-i intereseaza Sfanta Traditie (literatura patristica). Deci, la oricine e tentat sa interpreteze texte patristice dupa capul lui. Asa ca, iertare, nu fa nebun pe nimeni, ca sa nu fii judecata aspru (sa nu fii facuta nebuna si sa fii trimisa in iad in rand cu nebunii!!!) la Tronul Ceresc al Mantuitorului cand sufletul tau va merge la Judecata Particulara.
Eu ti-am cerut doar sa nu maeshezi excesiv pe interpretarea textelor patristice, asa dupa cum sectele neo-protestante interpreteaza dupa capul lor Biblia, si uite la ce rataciri cumplite au ajuns. Mintea mea si a ta si a oricarui om este si limitata si pacatoasa si pe deasupra poate fi influentata in gandire si de slujitorii cei din iad ai lui Lucifer, asa ca doar am scos un strigat de alarma pentru voi (cei din BOSVR) care va avantati sa comentati in mod excesiv texte patristice. Ai grija ca nu cumva prin aceste incercari ale tale de a le comenta, sa rastalmacesti textele patristice, dupa cum sectarii au rastalmacit Biblia dupa capul lor. Daca totusi vrei sa afli cum sa interpreetezi corect textele patristice roaga un sfant parinte al timpurilor noastre sa te ajute sa interpretezi din literatura patristica, pur si simplu, nu te increde sa comentezi textele patristice dupa cum crezi tu ca ar fi bine.
Si chestiunea cu anafura si aghiasma am spus-o totusi ca sa se stie ca voi sunteti schismatici fata de BOR, chiar daca puteati sa tineti calendarul iulian si facand ascultare de BOR, dupa cum spunea fratele tau intru credinta Emanuel2007, macar pana la al 8-lea Sinod Ecumenic cand se va declara, dupa cum afirma el (eu, cel putin, n-am gasit referiri la un al 8-lea sinod ecumenic in ceea ce am citit...) necanonicitatea schimbarii calendarului iulian. Caci te vei putea mantui in BOR, iar ierarhii care au comis acea greseala eventuala de a fi introdus calendarul de stil nou vor raspunde la judecata, conform vedeniei avute de Pr. Ioanichie Moroi fostul staret din perioada interbelica al Manastirii Sihastria. Iata citatul din Patericul Romanesc referitor la vedenia Parintelui Ioanichie:
Citat:
" In anul 1925 , dupa indreptarea calendarului, protosinghelul Ioanichie [Moroi] era in mare indoiala . Nu stia daca este bun sau nu stilul nou. Deci s-a inchis in chilie si a inceput sa posteasca si sa se roage pana ce Dumnezeu ii va da un semn cum sa tina . ..
-Ioanichie , de ce te indoiesti si nu faci ascultare ? Nu stii ca ascultarea este mai mare decat jertfa ? Deci asculta de cei mai mari , ca nu vei raspunde tu de indreptarea calendarului . Apoi binecuvantandu-ma toti trei deodata s-au urcat in sus si nu i-am mai vazut .
Din ziua aceea batranul nu s-a mai indoit de indreptarea calendarului . '
|
Deci, conform vedeniei parintelui Ioanichie e mai importanta ascultarea, smerenia, decat jertfa (dorinta de a tine cu tot dinadinsul dreapta credinta chiar prin neascultarea fata de mai marii tai din ierarhia bisericeasca / cinul monahal.