"Oameni puternici", "sa acapareze atentia telespectatorilor", etc... Alexandra, oamenii puternici la crestini sunt cei care se smeresc cel mai mult. Captarea audientei ca scop este unul pur mercantil, iar interesul concentrat pe asa ceva denota o abordare mai mult decat superficiala...
Am vazut si eu o parte din emisiune. Eu nu judec pe omul Vadim Tudor ci evaluez efectul vorbelor si atitudinilor lui asupra celor care asculta.
Despre credinciosia unora sau altora: Dumnezeu stie inima fiecaruia. Dar eu cred ca scopul nu ar fi trebuit sa fie atragerea telespectatorilor iar subiectul nu merita atata atentie. Mai de interes mi se parea o dezbatere despre asa numitul curent "emo" si despre luarea de atitudine a Bisericii - e de dorit o implicare a misiunii crestine ortodoxe in scoli, sub forma de consiliere si blandete pentru niste suflete tinere confuze... Intr-un timp cand cauta unii sa dea Biserica afara de oriunde.
Elucubratiile despre biroul oval si discutiile lui Kennedy cu extraterestrii/ duhuri, zvonuri despre capacitatile armatei ex-sovietice de a provoca cutremure in lume, chestiunile astea tin de o anumita patima umana pentru senzational, mie imi par ispite si uraciuni, iar in comparatie cu cealalta tema sunt desertaciuni.
|