Andrei,acum pot spune ca gandim la unison.Sunt de-acord cu tine!!!Dar nu voi renunta si la caracteristica mea de-a te deranja,cumva,adica nu intentionez aceasta,dar cu siguranta ca o voi face,fiindca vad ca-ti pasa,de te iei de postarile mele.Si asta este un fel de dute-vino!
Asa,Madalinuta draga,nu esti nici prima si nici ultima persoana care se confrunta cu o astfel de situatie,ba as putea spune ca la tine nu este chiar atat de grava,atata timp cat tatal tau mai are si ceva responsabilitati,si atata timp cat de o vreme incoace a apucat pe aceata cale...si nu din-totdeauna.Mai depinde si cati frati sunteti,sau cat de indulgenta si de grijulie este mama vostra fata de voi in situatia data.
Tatal meu a fost alcoolic,dar nu stiu daca exista un termen anume pentru alcoolicii care se dedic in totalitate bauturii,dar asa era tatal meu.Si astazi imi este greu sa mi-l amintesc asa,cu chipul sau normal de om,netumifiat de atata alcool.Deja nu mai aveam nici o legatura cu acesta,el era in lumea lui,insa traia alaturi de noi.
Nu vreau sa para o chestie pesimista si deznadajduita,insa nu prea cred ca alcolicii pot renunta atat de usor la prietenul lor cel mai bun.Nu de alta,insa acesta are o putere extraordinara de dependenta asupra nevinovatului creier,adica mecanismul unde ar trebui sa salasluiasca discernamantul,care apoi sa te faca sa nu mai bei.
Tata avea o vorba;"ce daca voi muri,doar de o moarte este omul dator!",asta fiindca se imbalsama permanent cu aceasta licoare atat de nociva.Insa nu s-a gandit,poate niciodata,sau doar nu a mai putut face acest lucru,caci in acelasi timp cu pieirea lui,ne lipsea pe noi de o educatie decenta,ne speria,ne facea sa ne pierdem increderea in noi,si deci ne influienta in mod direct si viata nostra,a copilor lui,si nu putini.
Personal nu as tine un sot betiv NICIODATA,indiferent de perioada in care acesta incepe sa devina astfel,pentru ca este vorba de o situatie nociva si astfel presara in jur numai din aceasta nocivitate,la care cele mai nemeritate victime devin copii.
Nu stiu ce sa-ti spun Madalinuta,tata a murit de la bautura,deci a dus-o pana acolo,socrul meu la fel la varsta de 57 de ani,socrul fratelui meu la fel...deci nu stiu ce sansa mai are,dar daca va afecteaza viata nu cred ca merita tolerat.Cum spunea Andrei...90%dintre romani ne confruntam cu aceasta...si dintre rusi,caci sunt la fel de "credinciosi" ca noi.
|