dar ma rog in sinea mea si Il iubesc pe Dumnezeu. numai cand scriu aceste cuvinte mi se umple sufletul de bucurie. dar cateva lucruri s-au schimbat in perspectiva mea. iar acestea sunt simplu de explicat. e vb de motivul carpe diem. acela de a-mi trai clipa. daca vrei sa-L gasesti pe Dumnezeu nu trebuie sa-L cauti la biserica, sau la preot sau in orice alta parte, pt ca nu o sa-L gasesti. exista un singur loc in care il vei gasi, iar acela este sufleul tau.
Roaga-te cu voce tare! Spune rugaciunile tale cu vocea, sa te auzi. Vei vedea ca nu e la fel de usor... Te face sa constientizezi rugaciunea, cuvant cu cuvant, ii da viata. Cuvantul rostit e mai puternic decat cel gandit. Presupune asumare si responsabilizare.
Il iubesti pe Dumnezeu? Pe Dumnezeul Cel Viu sau imaginea ta despre Dumnezeu? Iubesti Adevarul sau ti-ai facut un dumnezeu al tau? Dumnezeu Unul este al tuturor, pe El il marturisesc multi.
Pe Dumnezeu il gasesti in sufletul tau doar daca esti vas de cinste... Cauta sa fi vas de cinste, asa cum zice Evanghelia. Citeste scrisorile Sf. Ap. Pavel si faptele apostolilor - acolo vei vedea cum au trait aceia in numele Domnului si ce se intelege prin sfintenie: "caci nu mai traiesc eu, ci Hristos in mine"...
Dumnezeu nu este in noi in sensul in care il vezi tu. Dumnezeu se intuieste in chipul lasat la Facere in om, dar pe aceasta temelie trebuie sa cladeasca fiecare, prin Hristos Domnul si cu ajutorul Duhului Sfant.
|