View Single Post
Vechi 16.05.2008, 22:30:12
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de erzbet
"Mamelor, sau viitoare mame, ganditi-va la copilul pe care il aveti sau pe care il veti avea, atunci cand desfranati, cand va prostituati, cand furati, mintiti sau faceti alte pacate, caci urmarile acestor pacate ale voastre vor plana asupra unei fiinte plapande, care nu are nicio vina. Aceasta este cauza, iar efectul boala. Sa nu le confundam."

Dar copii bolnavi se nasc pur si simplu, din motive pe care nu le cunoastem, selectie naturala. Copii de 2-3 ani se imbolnavesc de leucemie(care nu este ereditara) si nu numai. Si este o cruzime imensa sa afirmi ca e vina parintilor din X motive. Dupa ce ca saracii sunt pusi in cea mai dureroasa situatie imaginabila, aceea de a-si vedea copilul suferind, sa mai aiba si sentimentul de vina, este mult prea mult. Nu concep cum un Dumnezeu care presupune iubire in primul rand, sa se razbune intr-un mod in care eu, ca simplu om, nu as fi in stare.
Erzbet, nu e obligatoriu sa intelegi acest lucru, daca nu ai credinta.
Cine are credinta stie ca nu suntem de capul nostru, si chiar daca avem liberul arbitru, asta nu inseamna ca nu dam socoteala de felul in care ne folosim de el.
Treci deci peste remarca mea, care ii era adresata lui ory, care intelege ceva din cuvintele mele; altfel nu le-as fi scris.
Nu este razbunare din partea lui Dumnezeu -cel mai usor e sa-I dam Lui vina,nu? - ci este urmare a faptelor noastre. De aceea indemnam amele sa se gandeasca la faptele lor, daca nu vor suferinta.
Un lucru stiut de toti copiii de sambata seara sunt copii cu handicap de tot felul, caci de obicei sambata seara oamenii beau si se imbata si pe fond de bautura... Acum intelegi, Erzbet?
Tot ce scrii tu sunt efecte, nu cauze.
Reply With Quote