dintre un om care-mi aduce ca argument un vis si un altul care-mi aduce ca argument ceva concret (din Sf Traditie, Biblie, canoane etc)... tu pe cine crezi ca am sa ascult? Sau pe cine sunt indreptatita sa cred?
1. de vreme ce toti Sfintii Parinti ne spun sa nu credem in vedenii, caci nu oricine este vrednic de ele... eu de ce as crede?
2. sa presupunem ca totusi a avut o vedenie.. ce siguranta am ca nu a fost de la diavol? In Vietile Sfintilor sunt o groaza de exemple in care diavolul incearca sa-l induca in eroare pe om..
3. in perioada respectiva s-au scris o sumedenie de articole mincinoase despre BOSV (pe care eu, personal, le-am verificat si m-am convins ca sunt false).. de ce as crede ca acesta nu este mincinos?
"Ca amin zic voua: pana ce va trece cerul si pamantul, o iota sau o cirta nu va trece din lege, pana ce vor fi toate. Deci, cela ce va strica una dintru aceste porunci mai mici, si va invata asa pe oameni, mai mic se va chema intru Imparatia Cerurilor; iar cela ce va face si va invata, acela mare se va chema intru Imparatia Cerurilor"
=> eu de ce as face ascultare de cel "mai mic" in locul celui "mare"? ???
"... iar cei care se despart de impartasirea cu mai marii sezatori ai lor din motive de erezie sau schisma propovaduita de acestia, si care schisma sau erezie sunt oprite si certate de Sfintele Sinoade si de Sfintii Parinti, acestia, care se despart, nu numai ca nu se osandesc, dar si de cinste se invrednicesc pentru ca au pazit Biserica de schisma, erezie sau invataturi gresite ale acelor minciuno-episcopi. Acestia se pot desparti chiar si mai inainte de hotararea Sinodului, caci nu gresesc".
iar tu imi aduci ca argument o posibila vedenie?!
"Si va grai cuvinte de defaimare impotriva Celui Preainalt si va asupri pe sfintii Celui Preainalt, si isi va pune in gand sa schimbe sarbatorile si legea"
cine are mai mare credibilitate, cel care a proorocit sau cel care, zice el, a avut un vis abia dupa ce s-a implinit proorocia?
ps: ascultarea este cea mai mare jertfa pe care o poate face omul. facand ascultare (adica iti tai propria vointa) te jertfesti pe sine. (dar, dupa cum am vazut mai sus, ascultare nu se face de schismatici) deci cel care a inventat vedenia nu prea stia ce zice..
|