HRISTOS A INVIAT, parinte Coriolan!
Intr-adevar, BOSV din Romania e inscrisa ca personalitate juridica doar ca o asociatie culturala. Asa am inteles eu din alte postari ale altor utilizatori ai forumului.
Apoi, BOSV [din Romania] e infiintata ca asociatie de un cleric dobrogean, Galaction Cordun pe la 1955, iar inainte de infiintarea asociatiei BOSV [din Romania] episcopul Galaction Cordun a fost caterisit de BOR pentru 11 [unsprezece] abateri de la canoanele BOR. Asadar, chiar de ar fi fost biserica, BOSVR n-ar fi avut traditie apostolica, preotii hirotonisiti de episcopul Galaction neavand harul Preotiei, deoarece, la momentul hirotonirii lor Galaction Cordun era caterisit, nemaiavand nicio calitate de preot in BOR.
Cred ca Biserica Rusa Libera nu cunoaste adevarata situatie a "Mitropoliei" de la Slatioara, (cea in legatura cu primul lor episcop, Galaction Cordun) de aceea ii si recunoaste pe cei din BOSVR.
Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri de imputinare a dreptei credinte.
.................................................. .................................................. ..
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
|