ok... vad ca mi-au luat-o altii inainte. dar mai tin sa subliniez faptul ca acele canoane nu sunt postate de BOSV... deci orice suspiciune, cum ca ar fi adaugate sau sterse anumite pasaje, sunt neintemeiate...
Nicule... daca ai fi stiut de ce Invierea Domnului nu poate fi praznuita in aceeasi zi cu Pastele iudeilor... ai fi stiut de ce nici inainte nu se poate. si nu este nicio adaugare.
nu va lasati pacaliti de acest nerusinat care profita de faptul ca aceste calcule sunt greu de inteles. daca insistati, va rugati lui Dumnezeu sa va lumineze mintea, veti intelege si aceste calcule...
echinoctiu de primavara, in sine, nu are nicio importanta pt ortodoxie, poate fi oricand... INSA dupa ea se calculeaza data Pastelui.. si daca ati intelege "formula" de calcul a datei Pastelui, modul in care se calculeaza aceasta data, atunci ati pricepe ca este imposibil ca noi sa sarbatorim la o data gresita.
dupa cum am mai spus... data Pastelui se calculeaza dupa echinoctiu (aceeasi "formula" o are si Ierusalimul si noi), deci daca noi calculam gresit, atunci si Ierusalimul serbeaza gresit Invierea... prin urmare si Dumnezeu ne trimite Sf Lumina la o data gresita...
Razvan, te-as fi iertat daca mi-ai fi gresit. :)
ma bucur ca ai luat aceasta decizie, sper sa mai am vesti de la tine... legate de studierea Pidalionului, daca te-a ajutat sa intelegi mai bine anumite chestii sau nu.
in fine... dupa cum ne invata si Sfintii Parinti.. inainte sa citesti o carte, roaga-te lui Dumnezeu sa-ti lumineze mintea si fa-ti o cruce... caci si sectantii (cu evreii in frunte) studiaza Biblia si o stiu mai bine decat multi ortodocsi...
Hristos a inviat! :D
|