View Single Post
Vechi 18.05.2008, 19:18:12
razvan_m
Guest

Implicit

Frate Emanuel, rog a nu denatura ce am spus citandu-l pe parintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, cel ce si-a "petrecut" cei mai frumosi ani din viata la inchisoarea bolsevica de la Pitesti, apoi de la Aiud: parintele spunea ca data de 1 ianuarie a fiecarui calendar ar putea fi decalata inainte sau inapoi cu un numar de luni, nu sa se sara peste un numar de luni din actualul calendar, ci doar ca acesta ar putea fi decalat prin schimbarea datei de 1 ianuarie cu data de 1 mai sau 1 iunie, caci nu are nicio importanta asupra crestinilor ortodocsi. Adica, daca 1 ianuarie este pe actuala data de 1 iunie, atunci 30 ianuarie va fi pe actuala data 30 iunie, 31 ianuarie pe 1 iulie s.a.m.d. Data de 1 ianuarie, zice parintele, a fost stabilita arbitrar conform rationamentelor omenesti, caci ea nu are nicio semnificatie (adica inceputul anului lumesc nu are nicio semnificatie deosebita dpdv religios)religioasa. Sau sa zicem ca mutam 1 ianuarie pe 1 septembrie ca anul lumesc sa coincida cu cel bisericesc.
Eu nu am vorbit niciodata de "stergerea" efectiva a unor luni din calendar asa incat din 12 sa devina 5 sau 6, frate Emanuel.

Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri de imputinare a credintei adevarate.
.................................................. .............................................. ...........
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine,pacatosul!