Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 02.11.2006, 11:13:07
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Tin sa te felicit, draga Cristi. Asa cred ca se poate discuta mult mai bine, esti mai mult decat o sursa de citate. Imi place, asa esti mult mai convingator. Chiar ma bucur foarte mult de aceasta expunere. Ai perfecta dreptate in ceea ce spui. Eu am fost la Consiliul Mondial al Bisericilor la o conferinta si sa stii ca intr-adevar le-am pus niste intrebari la care, spre suprinderea mea, au raspuns foarte sincer. Lucrurile nu sunt asa de simple cum par. Ecumenismul s-a nascut din dorinta de reapropiere a Bisericilor, insa acest drum spre unitate se parcurge incet, pentru ca e vorba de aproape 1000 de ani de despartire. Nu se acopera astfel de goluri atat de usor. Plus de asta la mijloc se afla si orgolii din toate partile. Si mai ales pericole exista in permanenta.

Eu nu cred insa ca BOR, desi implicata in ecumenism, ar accepta un sincretism de genul sugerat de tine. Insusi faptul ca refuza comuniunea euharistica este un semn de mentinere ferma pe pozitie ortodoxa. Ecumenismul este un impas, pe mine personal nu prea ma intereseaza ecumenismul la nivel inalt. Pe mine ma intereseaza ecumenismul la nivel personal, modul in care ma raportez la cei de alta confesiune. Eu nu pot sa cred ca ei nu au sansa de mantuire pentru faptul ca nu sunt ortodocsi. Ma intrebe de ce Parintele Staniloae a spus " eu nu PREA sunt pentru ecumenism". Ar fi avut motive sa si fie? El de altfel a avut relatii f bune cu cei de alta confesiune.
Reply With Quote