am inteles ce vrei sa spui. mai intai hai sa stabilim ce este destinul. in opinia mea destinul reprezinta evenimente programate, stiute dinainte de a te naste. ori, hai sa ne gandim: te imbolnavesti si mori. poti tu sa spui ca asta a fost un eveniment programat, stiut de dinainte? nu cred. mai degraba el a avut loc pe moment. ce incerc sa-ti spun este ca acele evenimente de care spui tu sunt lipsite de importanta. ele sunt doar niste lucruri inevitabile care se produc. poti sa le numesti cum vrei. dar daca ele reusesc sa te influenteze inseamna ca nu ai niciun fundament al credintei. eu le numesc fenomene inevitabile, coincidente, probabilitati matematice. este posibil sa iei tbc si sa mori, dar de asemeni este posibil sa castigi la loto si sa traiesti in hawai. ce vreau sa intelegi este ca acele lucruri nu sunt dinainte stiute, ci doar posibile. ele au o probabilitate de a se produce. intelegi ce vreau sa spun? incearca sa aplici si stiinta in religie. pt ca tot Dumnezeu a creat stiinta, pt a ne ajuta sa-L intelegem mai bine.
|