View Single Post
Vechi 20.05.2008, 09:40:43
razvan_m
Guest

Implicit

Citand emanuee2007

Citat:
sinodul BOR este schismatic fata de biserica lui Hristos cea care exista de 2 mii de ani , si care acuma exista in BOSV , cea care mai pastreaza intacta sfanta traditie : acolo unde este sfanta traditie , acolo este Duhul Sfant , spuneau sfintii parinti ...
deci lasati BORul si veniti la BOSV ca sa tineti cu adevarul
oooo , dar este atata de clar ca BORul nu mai respecta canoanele ... ma mir ca mai sunt cre4dinciosi in BOR care inca nu siau dat seama de asta ...
sau poate ca eu exagerez cand ma astept ca toti sasi dea seama atat de clar de necanonicitatea BOR ca si mine ... eu am fost rasoforit intro manastire BOR , caci am stat acolo 5 ani , pana cand mam saturat pana peste cap sa tot vad canoanele incalcate ca la piata in BOR si de asta am plecat de acolo ... eu am stat la liniste , singur 5 ani si am avut timp sa studiez situatia si canoanele si scrierile sfintilor parinti bine , incat nu mai am absolut nici o indoial;a ca BORul este necanonica ... eu am vazut ce invata staretii si episcopii in BOR si de asta am plecat de acolo ... chiar si parintii cu viata sfanta din BOR sunt infectati de boala asta a incalcarii canoanelor din BOR ... ditamai problema in BOR fratilor ... de exemplu par . Rafail Noica spunea ca a invatat de la par . Sofronie ca dupa al treilea razboi mondial nu va mai fi posibila pe pamant nicaieri nici macar dogma ortodoxa , nu numai canoanele ... deci ce sa mai zici de asemenea invatatura halal ortodoxi ... ei se cred ortodoxi fara sa respecte canoanbele , ba chiar pretind ca pot ramane ortodoxi chiar si fara dogemele ortodoxe ... ce mai erezie ?!!!!!1
si cine a spus asta !!!!! par . rafail noica si par. sofronie ... mai da ce ortodoxie in BOR .... faraq dogme ... daca nu credeti ceea ce am spus eu , intrati pe siteul crestinortodox pe serile filocalice ale par. rafail noica si ascultati convrbirile de acolo si va veti convinge ca par sofronie a zis cai gata acusa cu dogmele ortodoxe ... va inchipuiti ... ortodoxie fara dogme.
Dupa al treilea razboi mondial va domni Antihristul, asa ca Par. Rafail si Par. Sofronie au dreptate sa spuna ce citezi tu, in BO din toata lumea nu vor mai putea fi respectate dogmele si canoanele, deoarece f. multi ierarhi vor cadea din comoditate si din frica de persecutiile stapanirii lumesti in erezia spurcatului Antihrist. Iar cei care vor respecta dogmele si canoanele vor fi batjocoriti, persecutati si chinuiti in mod inimaginabil de slugile acelui fiu de curva. De aceea, crestinii care vor incerca sa respecte dogmele si canoanele vor trebui sa se ascunda prin scobiturile pamantului, pentru a scapa de furia antihristica si a putea respecta dogmele si canoanele de credinta ortodoxa. Pr. Rafail a afirmat doar ca in mod oficial, atunci cand Antihristul va stapani peste biserica, aceasta, in mod oficial, va trebui sa i se inchine lui, iar daca va face altceva, ierarhii vor fi supusi caznelor dracesti, mai ceva decat pe vremea paganilor imparati ai Romei. Nu ca ar fi sfatuit pe cineva sa nu mai tina dogmele si canoanele si atunci tot va va exista mantuire pentru acesta. Caci, se vede, ca asta ai inteles tu.
Apoi, fiind calugar care nu ti-ai respectat juramantul calugaresc facut in fata lui Dumnezeu (parasind de capul tau manastirea unde ai zis ca ai fost rasoforit), ai cazut sub afurisania BOR. Asa ca gura ta care huleste BOR, vorbeste din preaplinul inimii tale, Emanuel, care se vede ca este plina de rautate. In plus, nu am vazut pe niciun sfant care a tinut calendarul vechi si care sa huleasca Biserica Ortodoxa Autocefala, asa cum ai facut tu in comentariul tau. Sfant inseamna exact ceea ce este, adica smerenia lui este pana la pamant, el se considera pe sine cel mai mare pacatos si se duce, in smerenia lui, cu mintea pana la iad, considerand ca el, pacatosul, este vrednic de toate chinurile. Asa cum spunea Sfantul Siluan Athonitul: "Tine-ti mintea in iad, si nu dispera." Sau poate nici pe Sfantul Siluan nu-l recunosti ceea ce este, adica un sfant. Atunci mila Domnului sa fie cu tine, caci dace e asa chiar esti ratacit...

Domnul sa ne ajute sa putem trece prin aceste vremuri de foarte mari caderi din credinta cea dreapta.
.................................................. .................................................. ..................................
Doamne, Iisuse Hrsitoase, Fiul lui