Subiect: Monahism
View Single Post
Vechi 20.05.2008, 10:27:17
alin.andrei30 alin.andrei30 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rusnacmircea
Citat:
În prealabil postat de admin
Daca ati vrea sa intrati in monahism unde ati alege sa mergeti?
Propriuzis nu am acum chemare spre monahizm.Asa e ,fiecare are locul sau.Insa daca Domnul m-ar chema spre aceasta cale as alege muntele Athos.Acolo e liniste,acolo s-a pastrat cu adevarat traditia ortodoxa.E nevoie in monahizm sa ai un duhovnic,un duhovnic cu adevarat,care sa te indrumeze pe calea cea dreapta,care si el la randul lui a trecut prin ispitele lumii si le-a biruit.Nu cred ca e bine sa fii intro manastire mare,unde vin multi turisti si iti tulbura linistea.Eu sunt basarabean si daca ar fi sa aleg o manastire de aici cu siguranta as alegio pe Noul-Neamt.In Romania cel mai mult mia placut de Petru-Voda,te simti de parca ai fi la Athos,liturghia e noaptea,ce minunat.Insa fiecare trebuie sa simta locul unde sa plece,unde inima ta se odihneste si unde ai cu adevarat un suflet ce te poate ajuta in diferitele ispite.
HRISTOS A INVIAT;ADEVARAT A INVIAT
Daca ati vrea sa intrati in monahism unde ati alege sa mergeti?
In Monahism nu este locul la care Dumnezeu vrea sa te cheme,pete tot "omul sfinteste"
locul.Important ca adevaratul sensul cuvantului chemari in manastire nu este sati vina Dumnezeu in fata ta, ci invers tu trebuie sa fii prezent continu cu Dumnezeu pentru ca "unde este Inima ta acolo iti este si comoara ta" frate, anume cel ce vrea sa fie ales este acela care traieste in Dhu si Adevar acela poate sa fie chemat pentru ca moare pentru Hristos si Invie in Hristos.Doamne Ajuta!
Reply With Quote