Citat:
În prealabil postat de georgeval
Citat:
În prealabil postat de mariann
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar la ce se refera? Doar se aminteste de cei ramasi in viata.
|
In pilda se spune ca bogatul si Lazar au murit. In ce stare se aflau ei dupa moartea din aceasta pilda: in stare trupeasca sau in stare sufleteasca?
|
In nici un caz trupeasca, doar se vorbeste despre doua stari existentiale diferite. daca o luam adliteram cu faci tu , ce sa inteleg prin sanul lui Avraam? Este asa de mare?
|
Atunci de ce aveau suferinte trupesti si parti trupesti? "Parinte Avrame, fie-ti mila de mine, si trimite pe Lazar sa-si moaie varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba"(Luca 16:24). Se spune in pilda ca aveau degete si limba. "Sanul lui Avram" este o figura de stil. Dar "degetul" este deget iar "limba" este limba.
Sunt de acord ca pilda nu trebuie citita literar. Ea are un niste mesaje foarte clare:
1. dupa ce omul moare, nu se mai poate face nimic (nu inteleg rostul pomenilor si parastaselor)(Luca 16:25-26)
2. cei care nu cred in Scriptura ("Moise si Proorocii") "nu vor crede nici chiar daca ar invia mortii"(Luca 16:31). Mare adevar. Multi oameni alearga si cred tot felul de minuni si totusi nu se schimba nimic in caracterul lor. Nu-l primesc pe Hristos in inima si viata lor ramane la fel ca inainte.
Pilda cu bogatul nemilostiv nu ne spune ce se intampla cu mortii ci ne spune ce sa facem, noi cei vii.