Subiect: o intrebare
View Single Post
Vechi 20.05.2008, 23:45:46
Carmen26 Carmen26 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Colors
Confirm cele spuse de Alexandra. Cu ceva ani in urma am avut o caseta audio facuta din pacate in conditii destul de improprii, cu o inregistrare de la un Sfant Maslu. Preotul era chiar duhovnicul meu. Inregistrarea a avut loc in biserica intr-o comuna oarecare, nu e nevoie de date, cu multa lume si martori. 40 de minute de destainuiri ale diavolului silit sa marturiseasca sub puterea rugaciunii si a crucii cu ce fel de lucrari ne lupta si unde gresim. Din greseala sau ispita, am sters caseta, dar o am in minte destul de bine, caci am ascultat-o cutremurat de multe ori. Am apucat sa o pun pe un cd la doua persoane, cine stie de o mai au? O cunostinta o are partial pe o caseta inca ...
"femeile in pantaloni ... ahh ce-mi place! femeia cu pantaloni" ... si repeta de mai multe ori cu satisfactie pe diferite tonuri si batjocoritor, apoi ... "lasa-le asa sa vina toate la mine".
Era un tanar indracit, multe a spus, nu insist aici.

Pantalonii sunt o inventie frantuzeasca de 100 de ani. Slutesc infatisarea unei femei si o aseamana cu barbatii. Diavolul mai spunea: "asa e acum ... nu mai stii care e barbat si care e femeie". Si aici e clar ca se refera la vesminte dar si la tunsoare, din pacate femeile fara sa stie isi taie parul scurt aratand barbateste. Sfantul Pavel ne atrage atentia ca femeia sa nu se roage cu capul descoperit ca e pacat si nu-i foloseste. As vrea sa adauga ca fusta e imbracamintea permanenta a unei crestine ca si parul acoperit, nu doar la intrarea in biserica. Multe femei se rusineaza sa-si tina capul acoperit, considerand ca e o atitudine invechita, de frica a nu fi luate in ras. Daca pentru atat de putin nu au curaj sa-si marturiseasca credinta, ce sa mai vorbim de altele? La fel barbatii care isi rad barba sa placa femeilor sau de frica lumii. Cei care bagatelizeaza acestea ca fiind neimportante se aseamana cu sectantii si necredinciosii ce nu inteleg nimic din credinta ci o au doar in varful buzelor.

Sau intalnesc femei cu parul vopsit si unghiile facute, purtand tocuri inalte (copitele diavolului). Stiu ca din nestiinta fac acestea, din pacate intrarea in biserica asa se transforma in pacat iar nu in usurare si folos.
Portul si infatisarea sunt importante chiar daca nu esentiale. Sa luam exemplul Maicii Domnului si a celorlalte femei sfinte cinstite de Biserica Ortodoxa. Oare asa le vedem reprezentate in icoane? Iar pentru barbatii care la fel isi rad barba sa fie cu moda si pe placul satanei, oare asta vad ei la sfinti? Sa nu vina nimeni cu scuza ca acum e altfel. Altfel sunt doar ei, ca o fac dupa voia lor. Credinta nu e o plimbare prin parc, e o lupta si trebuie sa te simti angajat in aceasta lupta, iar lumea este vrajmasa tuturor celor care doresc mantuirea.
Liviu
Buna seara,
eu nu contest ca asa e, dar ce ne facem in ziua de azi ca sunt locuri de munca si alte locuri unde se cade o tinuta decenta dar si eleganta oarecum de ex. la birou; daca ar fi dupa mine ar fi mult mai comod pana la urma sa port o rochie lunga, neagra, lalaie, si capul acoperit, asa cum e firesc, insa lumea s-a uita ca la o ciudata si poate m-ar si indeparta de la locul de munca...deja am auzit opinii conform carora daca tii o iconita pe birou e considerat "lucru personal" si nu e de preferat in relatia cu clientii; ce sa mai zic daca as asculta radio "Trinitas"?
of.....
Reply With Quote