Subiect: psalmul 50
View Single Post
Vechi 21.05.2008, 09:15:56
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Psalmul 50:

1. Miluieste-mã, Dumnezeule, dupã mare mila Ta
2. Si dupã multimea îndurãrilor Tale, sterge fãrãdelegea mea.
3. Mai vârtos mã spalã de fãrãdelegea mea si de pãcatul meu mã curãteste.
4. Cã fãrãdelegea mea eu o cunosc si pãcatul meu înaintea mea este pururea.
5. Tie unuia am gresit si rãu înaintea Ta am fãcut, asa încât drept esti Tu întru cuvintele Tale si biruitor când vei judeca Tu.
6. Cã iatã întru fãrãdelegi m-am zãmislit si în pãcate m-a nãscut maica mea.
7. Cã iatã adevãrul ai iubit; cele nearãtate si cele ascunse ale întelepciunii Tale, mi-ai arãtat mie.
8. Stropi-mã-vei cu isop si mã voi curãti; spãla-mã-vei si mai vârtos decât zãpada mã voi albi.
9. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite.
10. Întoarce fata Ta de la pãcatele mele si toate fãrãdelegile mele sterge-le.
11. Inimã curatã zideste intru mine, Dumnezeule si duh drept înnoieste întru cele dinlãuntru ale mele.
12. Nu mã lepãda de la fata Ta si Duhul Tãu cel sfânt nu-l lua de la mine.
13. Dã-mi mie bucuria mântuirii Tale si cu duh stãpânitor mã întãreste.
14. Învãta-voi pe cei fãrã de lege cãile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor întoarce.
15. Izbãveste-mã de vãrsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta.
16. Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta.
17. Cã de ai fi voit jertfã, ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi.
18. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântã si smeritã Dumnezeu nu o va urgisi.
19. Fã bine, Doamne, întru bunã voirea Ta, Sionului, si sã se zideascã zidurile Ierusalimului.
20. Atunci vei binevoi jertfa dreptãtii, prinosul si arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tãu vitei.
Reply With Quote