eu nam spus ca numai schitul acela unde am fost eu a fost schismatic , ci ca toata bor este schismatica ...
deci daca este adevrata schisma bor datorita ecumenismului si caendarului , atunci eu nam facut nici o greseala ca am plecat din schitul ascela si din bor
iar daca nu este adevarat , atunci am gresit ca am plecat numai din bor , caci din schit nam gresit oricum ca am plecat , deoarece eu dinainte de a intra in acel schit , iam spus staretului ca eu nu voi sta acolo decat atatat timp cat va fi liniste acolo , si el a fost de acord cu aceasta ; deci de la inceput am avut o intelegere cu el in sensul acesta ; si de aceea cand am plecat iam spus de ce plec , in primul rand pentru ca bor greseste cu ecumenismul , si in al doilea rand pentru ca al acel schit nu mai era liniste de doi ani , si nici nu mai putea sa fie ; lucru care si staretul la recunoscut ... de aceea mia dat binecuvantare cand ma plecat , si mia spus ca eu tot pe calea linistii si necasatoriei trebui e sa merg ... atata ... deci nam gresit cu nimica ... si asa este , daca gresesc prin aceea ca cred ca bor este schismatica atunci , voi plati pentru aceasta , dar pentru faptul ca am plecat din manastire , odata ce acolo nu mai era liniste , nu este nici o greseala , deoarece asa mam inteles de la bun inceput ... si am binecuvantare de la multi ca eu sa caut mereu linistea siu nu sa stau neaparat in manastire ...
cam astai ...
|