View Single Post
Vechi 21.05.2008, 14:40:01
razvan_m
Guest

Implicit

emanuel2007 a spus:
Citat:
Rafail Noica spunea ca a invatat de la par . Sofronie ca dupa al treilea razboi mondial nu va mai fi posibila pe pamant nicaieri nici macar dogma ortodoxa , nu numai canoanele ... deci ce sa mai zici de asemenea invatatura halal ortodoxi ... ei se cred ortodoxi fara sa respecte canoanbele , ba chiar pretind ca pot ramane ortodoxi chiar si fara dogemele ortodoxe ... ce mai erezie ?!!!!!1
si cine a spus asta !!!!! par . rafail noica si par. sofronie ... mai da ce ortodoxie in BOR .... faraq dogme ... daca nu credeti ceea ce am spus eu , intrati pe siteul crestinortodox pe serile filocalice ale par. rafail noica si ascultati convrbirile de acolo si va veti convinge ca par sofronie a zis cai gata acusa cu dogmele ortodoxe ... va inchipuiti ... ortodoxie fara dogme.
Pai asta nu-i barfa depre parintele Rafail Noica?
Emanuel, ai trait tu cosmarul unui razboi ca sa-ti dai cu parerea despre ce si cum este cu lumea pe timp de razboi; poate e adevarat ca majoritatea lumii cade din credinta in vreme de razboi din cauza deznadejdii ce o apasa. Pai unde sa mai tii canoanele si dogmele daca in fiecare minut esti amenintat de bombardamentele aviatiei inamicului? Eventual,poti sa repeti in minte Rugaciunea Domnului Iisus Hristos: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-mape mine pacatosul!"
Apoi hulesti toata BOR facand-o schismatica numai pentru politica ei ecumenista (si pe mine ma ingrijoreaza, dar atata vreme cat nu se tin Liturghii comune cu preotii catolici si nici nu s-a pus problema efectiva a unirii totul e OK. Pe ce altceva in afara faptului ca BOR a adoptat calendarul nou numai pentru calcularea datei sarbatorilor cu data fixa. Da exemple concrete si nu vorbi numai generalitati, caci asa hulesti Sfanta Biserica, iar hulitorii stii unde ajung dupa moartea lor fizica...
Vino cu exemple concrete, nu cu vorbe goale in ce priveste asa-zisa schisma a BOR.
Iar daca vrei sa-mi dau cu parerea despre Pr. Rafail Noica (dar mai bine nu mi-as da-o caci sunt cu adevarat pacatos si nu stiu decat sa vorbesc de rau pe toti), da-mi link-ul catre zisa-conferinta in cadrul Serilor Filocalice, sa aud in intregime cuvantul Pr. Rafail Noica nu numai fragmentul pus de tine la dispozitie, aici pe forum...

Doamne ajuta.
.................................................. .................................................. ........
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!