poi "Dreptatea nu e a mea shi nici a voastra ci a urmashilor voshtrii shi a urmashilor urmashilor voshtrii in veacul vecilor" adica a stranepotzeilor noshtrii dar ce zic este din invatzatura din mine auzita de la Biserica lui Hristos Cuvantul Lui Dumnezeu ca doar eu n-am facut altceva decat sa trag cu urechea :) shi sa ma mai mandresc :(
Dar tu ory nu trebuie sa te nemultzumeshti de viatza monahala shi lipsa aparenta de libertate a calugarilor care shi-au depus cele trei voturi, ca ei dobandesc o libertate mult mai mare decat aia de a se plimba in mod liber prin lume sau de a alege mereu altceva... deci ei inchizandu-se shi facandu-se prizonieri s-au eliberat de temnitza... shi nu trebuie sa suferi pentru ei ca doar nimeni nu i-a silit sa faca ceva shi este asha cum spui ca decat sa aiba o credintza fatzarnica, mai bine sa plece ca macar sa nu incurce, dar sa-tzi incalci promisiunile facute in fatza lui Dumnezeu este pacat shi de aceea ne cere Hristos ca mai bine sa nu promitzi shi sa nu juri ca de multe ori vine aceasta laudaroshenie de la cel rau.... dar cei ce au jurat shi au ramas cu Dumnezeu aceia nu sunt socotitzi drept mincinoshi sau care au jurat stramb... dar pentru ce are nevoie omul de voturi shi juruintze cand cuvantul sau atunci ce este? ca de aceea ne shi spune Hristos ca vei da seama de tot cuvantul tau shi ne cere sa nu fim noi nemultzumitzi ci ceea ce este nu, nu iar ce este asha asha ... astfel ca o manastire curata ce tzine shi Impartasheshte iubirea lui Dumnezeu catre oameni nu este decat trairea lui Hristos in oameni deci e voia lui Dumnezeu atat viatza monahala cat shi fecioria duhovniceasca cat shi casatoria respectiv trairea creshtineasca intre fratzi shi surori, copii shi parintzi..... shi toate intru Hristos... shi nu este unul mai prejos ca altul cum nu este vreunul mai presus ca altul ci fiecare cum i s-a randuit de sus ca multe sunt roadele Harului.
Deci "Dreptatea nu e a mea shi nici...." dar vezi ca radacina Cuvantului este Dr de la Dragostea... nu cade niciodata shi nici nu se lauda cu ale sale ci pe toate le acopera shi pe toate le rabda :)
|