View Single Post
Vechi 22.05.2008, 11:44:17
emanuel2007
Guest

Implicit

dumneavoasra ati mai spus aceasta :
" Vreau sa spun ca s-a schimbat de toata ortodoxia,fata de cele hotarate la Niceea,modul de a calcula data Pastelui.Si daca nu ma credeti mergeti la un observator astronomic si vedeti ca am dreptate.Si mai era o regula ca Alexandria sa arate data Pastelui.Si aceasta s-a schimbat.acum o arata Ierusalimul.vreau sa spun ca nimeni nu se sinchiseste de aceasta schimbare ci sta in ascultare de Bo autocefale,dar de aducerea ischimeriei acolo unde au pus-o Sf Parinti,se face confuzie (intentionata sau din nestiinta)de dogma si unii ies din ascultarea canonica,adica au doua unitati de masura!Pt ca data pastelui anul acesta nu s-a mai calculat (SI de nou si de vechi)dupa toate regulile niceene!Iar asta nu este considerata abatere de la dogma.vreau sa mai spun ca sunt atatia denaturatori de canoane incat bietul crestin este tahuit de atata minciuna.Si vreau sa mai spun ca aici nu se prea urmareste de unii adevarul ci prozelitismul chiar impotriva evidentei canonice.Si mai vreau sa spun ce am mai spus daca ne credem crestin sa aducem probe canonice nu barfa ca precupetele.si mai vreau sa spun ca eu consider un forum un spatiu unde fiecare putem afla cate ceva interesant daca chiar dorim sa ne cunoastem real!Data pastelui nu este gresita in raport cu modificare regulei pascale,dar in raport cu regulile niceene au gresit toate Bo,inclusivBOSV "

nustiu deocamdata ce sa raspund la aceasta problema , dar dupa cum sar aparea , toate bisericile au gresit de data aceasta in calcularea datei pastelui ...ceea mie imi pare ca este necanonic !!!!!!
intrebare : oare sa mai intamplat aceasta greseala si in anii trecuti sau numai anul acesta ?
eu nas crede ca ceea ce a fost fixat la sinodul de la niceea poate fi schimbat ... adica sa se fixeze pastele in functie de alta data decat aceea de 21 martie , data isimeriei de primavara ...
caci sfintii parinti , au spus ca aceasta regula nu poate fi schimbata , nu ???