deci raspunde fratele emanuel , adica eu , ca bosv nu incalca la ora actuala nici o indatorire canonica ...
si mai cred ca acel cunoscut deal dumneavoastra , domnule dorstor , a spus numai ca finlanda serbeaza pastele dupa aceeasi pascalie ca si restul bo in comuniune cu ea , in sensul ca si ea face aceeasi greseala de a sarbatori pastele dupa a doua luna plina de dupa isimeria de primavara , asa cum a facuto si bor anul acesta ... dar este PLIN internetul cu informatii despre data la care sarbatoreste finlanda pastele , adica ca sarbatoreste pastele dupa cal gregorian , si nu dupa cel iulian ... am sa dau cateva dovezi ...
deci aceasta este a treia greseala a bis finlandei , in legatura cu problema cal ; prima este ca a schimbat cal iulian in privinta sarbatorilor fixe , ca si celalte bis ortodoxe , a doua este ca face pastele dupa a doua luna plina de dupa 21 martie , si a treia este ca face pastele dupa cal gregorian ; iar a patra este ca nu face pastele la aceeasi data cu ceilalti crestini , caci exista canoane care spun clar ca crestinii sunt obligati sa tina toti pastele la aceeasi data , si nu la date diferite .........
|