View Single Post
Vechi 22.05.2008, 14:26:29
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

poi de la imbratzisharea vietzii monahale shi pana la depunerea voturilor e cale lunga... sau mai scurta in functzie de fiecare.... sau ce tinerii foarte copii ar trebui sa fie privatzi de aceasta forma de dragoste shi fidelitate? poi aceasta fidelitate o au fatza de Hristos shi nu fatza de manastirea respectiva, shi fatza de oameni caci ierarhia shi ascultarea e intru Hristos.....

Cum sa socoteshti iresponsabilitate la cei care ii primesc, fiindca asha le cere Hristos, ca oricui le ofere odihna shi mantuirea sufletelor lor, cu atat mai mult copiilor nevinovatzi, saraci, abandonatzi, deprimatzi, impatimitzi...

Poi oamenii se casatoresc de foarte mici, caci Dumnezeu intai lega intru dragoste shi abea apoi intru lege, deci sa intzeleg ca dumneata nu te-ai indragostit/iubit/"casatorit" de foarte mititica?

Nu e vorba de ratzionament shi responsabilitate ci se da oricui care cere shi care doreshte traire sfiintzita shi sfanta... dar dumneata afirmi de o responsabilitate a mintzii omului de la sfarshit.... adica rugaciunea aia romaneasca " da-mi Doamne, mintea romanului aia de pe urma" shi astfel vezi responsabilitatea fatza de aceea... dar acea minte se desavarsheshte prin responsabilitatzi, prin conshtiintza curata prin dragoste intru Hristos o viatza intreaga, putzin cate putzin din timp in timp.... deci iata ca nu potzi acuza de o iresponsabilitate pe cineva raportand mintea batranilor la mintea celor tineri shi acuzandu-i pe batrani ca nu ashteapta ca tinerii sa aiba mintea lor.... shi oricum, poate ca tanarul va avea alta minte sau are o minte mai buna shi mai potrivita decat batranul cu cele ce ii sunt randuite tanarului.... deci nu este deloc relevanta mereu raportarea la factorul varsta caci nu varsta te face mai fidel sau mai infidel ci vointza shi inima shi dragostea care este mult mai mare la copii decat la varstnic caci copiii au o mare capacitate de a iubi shi de a ramane fideli intru Hristos, doar itat ca nu au atatea cunoshtiintze despre pacate, shi de aceea nici nu li se socotesc drept pacate ci doar atunci cand le vor cunoashte shi vor shtii ca au pacatuit ishi vor plange durerile, caci pana atunci ei nu realizeaza ca fac pacate, ei se joaca, sunt fericitzi shi nu vad raul pe care uneori sunt capabili sa-l faca.... deshi il simt dar nu sunt conshtientzi sau nu cred ca fac rau sau il neglijeaza in virtutea prieteniei.... iar am comis-o de am scris prea mult... ???:(:(

Dar de Psf. Fecioara Maria care a fost Monahie de la 3 ani ce parere ai? sau de Hristos sau de altzi prooroci care au fost cunoscutzi de Dumnezeu dinainte de a se nashte.... mie tocmai ca mi se pare ca nu spre mai tarziu trebuie trimisa varsta duhovniciei ci cat mai devreme sa invetze shi sa cunoasca shi copiii Adevarul, ca altfel de ce sa fi cerut Hristos: "Lasatzi copiii sa vina la Mine!" deci nu exista impedimente legate de varsta. :)
Reply With Quote