View Single Post
Vechi 22.05.2008, 15:11:10
emanuel2007
Guest

Implicit

stai mai fratilor ca mai multe greseli ati facut , :rolleyes: :

eu am spus ca teoctist a savarsit nu o liturghie ortodoxa la care au asistat si preoti catolici , ci a savarsit o messa romana , care am demonstrat de ce est enecanonica ...

frate razvan , sa stii ca din invatature sfintilor parinti exista doua feluri de schisme : schisma deplina ( oficiala , definitiva ) si schisma simbolica ( duhovniceasca ) ... in primul caz harul nu se ridica de la cei care au gresit , dar in al doilea cei care au cazut raman fara har , sfinte taine , sfintenie , mantuire ... din punctul de vedere al bosv bor este intro schisma simbolica si nu deplina , deci ea mai are harul si mantuirea ; asta am spus si eu ... de ce nu intelegi asta ca doar am mai spuso de cateva ori ??? acest fel de schisma era si inainte de 1054 intre apus si rasarit , deoarece ei se considerau reciproc schismatici de mai multe sute de ani , dar schisma definitiva a aparut in 1054 si atunci a fost luat harul de la catolici ... deci harul de la bor se va lua la al optulea sinod ecumenic cand va fi data definitiv anatemei ...